Šport > Zimski športi
1294 ogledov

Kranjec zadovoljen, trener našel razliko med njim in Pinturaultom

Žan Kranjec Sölden Epa
Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je novo sezono svetovnega pokala začel tam, kjer je končal lansko - na odru za zmagovalce.

Po tretjem mestu na uvodni veleslalomski preizkušnji sezone je bil Žan Kranjec rezultata zelo vesel, saj je dobil potrditev, da je še vedno med najboljšimi, tudi na svetovni veleslalomski startni listi namreč zaseda tretje mesto. Kranjec si je na ledeniški preizkušnji privozil četrte stopničke v karieri.

Žan Kranjec Sölden Izjemno! Šport Kranjec že na prvi preizkušnji sezone na stopničkah!

"Ta pavza med zadnjo tekmo in začetkom sezone je vedno dolga. Veliko treniramo, tako da je zagotovo že bil čas, da smo začeli," je povedal Kranjec, ki je bil pred Söldnom na stopničkah s tretjim mestom tudi na finalnem veleslalomu minule sezone svetovnega pokala pred sedmimi meseci in 12 dnevi v Andori.

Uvod v sezono je vedno povezan z veliko neznankami. "Pred prvo tekmo si ponavadi vedno bolj nervozen, ker je za tabo res dolg premor in ne veš točno, kje si. Za sabo imaš veliko treningov, a tekma je vedno nekaj drugega. Zelo sem zadovoljen, da sem pokazal, da sem še vedno med najboljšimi. Ta rezultat mi zelo veliko pomeni. Začeti sezono s stopničkami, je res super," je še dejal Kranjec, ki bo 15. novembra praznoval 27. rojstni dan.

Žan Kranjec Sölden | Avtor: Epa Epa

Na specifiko tekme je spomnil tudi glavni trener moške vrste za veleslalom in slalom Klemen Bergant: "Pred prvo tekmo je vedno malo drugače kot potem v sezoni, saj se skoraj osem mesecev ne tekmuje. Dejstvo je, da je Žan lansko sezono dobro končal, imeli smo nekaj primerjav, a konkurenca je zelo zgoščena. Odpeljati moraš dve dobri vožnji, da lahko upaš na tak rezultat, kot ga je danes dosegel Žan. Odpeljal je dve dobri vožnji, danes bi težko dosegel kaj več," je nastop svojega varovanca ocenil Bergant. Ta je sicer prepričan, da ima Kranjec še rezerve: "Analizi obeh voženj sta pokazali, kje je izgubljal in na tem bomo morali še delati, drugače pa danes Žanu lahko le čestitam."

Bergant je omenil materiale. Francoza, ki sta se uvrstila pred Kranjca imata smuči proizvajalca Head, slovenski as smuča na Rossignolu. Tudi zmagovalec preizkušnje Alexis Pinturault je posredno omenil, da ima dober material: "Oprema, ki mi je bila na voljo, je v zadnjih mesecih precej napredovala. Veliko je tudi drugih majhnih tehničnih podrobnosti, ki sem jih v zadnjih tednih popravil s trenerji."

Söldenski veleslalom je bil prvi od devetih, na moškem koledarju je še 44 preizkušenj. Naslednji moški veleslalom bo 8. decembra v Beaver Creeku. Naslednji tekmi pa bosta ženski in moški slalom 23. in 24. novembra v Leviju na Finskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice