Dve veliki spremembi v formuli 1

Foto: Epa Formula 1
Bo formula 1 zdaj konkurenčnejša?
Oglej si celoten članek

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je sprejela paket zmanjševanja stroškov v formuli 1, proračuni ekip za leto 2021 bodo s 160 milijonov evrov omejeni na 132 milijonov. Dogovorjeno je, da se bodo proračuni še zmanjševali, gornja meja se bo leta 2022 tako zmanjšala na 127,5 milijona, do leta 2025 pa na 123 milijonov.

"Formula 1 je danes dosegla zmago. To je prelomni trenutek za naš šport. F1 je že nekaj časa finančno nevzdržljiva, neaktivnost na tem področju pa bi ogrozila prihodnost formule in njenih udeležencev," je dejal izvršni direktor McLaren Racinga Zak Brown.

Velike težave Masovna odpuščanja pri velikanu formule 1

Predsednik Fie Jean Todt se je zahvalil ekipam in pozdravil 'velik korak naprej za formulo 1 in ohranjanje avtomobilskega športa'.

Drugo veliko odločitev predstavlja uvedba 'aerodinamičnega hendikep sistema' za boljša moštva. Glede na uvrstitev v prvenstvu bo ekipam omejen čas za razvoj dirkalnika. S tem naj bi se slabša moštva nekoliko približala boljšim. Čim slabše bo neka ekipa uvrščena v razvrstitvi konstruktorjev, več časa bo imela na voljo za izkoriščanje aerodinamičnega tunela pri izgradnji dirkalnika za novo sezono.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.