Dve zlati, srebro in bron

Foto: Žurnal24 Slovenski rekorder na 50 metrov je eden najbolj pridnih športnikov študentov na
Slovenski plavalci so odlično začeli vojaško svetovno prvenstvo v Kanadi. Jernej Godec in Anja Klinar, priplavala si je tudi srebro, sta se okitila z zlatom. Luka Turk je dodal bron.
Oglej si celoten članek

Slovenski plavalci so prvi dan vojaškega svetovnega prvenstva v Kanadi osvojili štiri medalje, Ilirijan Jernej Godec pa je ob tem na 50 prosto z dosežkom 22,19 sekunde dosegel tudi nov absolutni rekord Slovenije. Godec je v Montrealu izboljšal lasten rekord z olimpijskih iger v Pekingu za dve stotinki sekunde in osvojil zlato medaljo. Najuspešnejša med slovenskimi plavalci je bila plavalka Žita Gorenjke Radovljice Anja Klinar, ki je z 2:33,76 osvojila zlato medaljo na 200 prsno in z 2:11,80 srebro na 200 delfin. Njen klubski kolega Luka Turk je z dobrim dosežkom 15:19,05 slovenskim plavalcem vojakom priplaval še bron na 1500 m prosto. Prvenstvo se bo končalo v sredo, v torek pa Godca čakata nastopa na 50 hrbtno in 100 delfin, Klinarjevo na 200 prosto in 100 delfin, Turk pa bo plaval na 200 kravl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.