Šport
2 ogledov

Dve zlati, srebro in bron

Slovenski rekorder na 50 metrov je eden najbolj pridnih športnikov študentov na Žurnal24 main
Slovenski plavalci so odlično začeli vojaško svetovno prvenstvo v Kanadi. Jernej Godec in Anja Klinar, priplavala si je tudi srebro, sta se okitila z zlatom. Luka Turk je dodal bron.

Slovenski plavalci so prvi dan vojaškega svetovnega prvenstva v Kanadi osvojili štiri medalje, Ilirijan Jernej Godec pa je ob tem na 50 prosto z dosežkom 22,19 sekunde dosegel tudi nov absolutni rekord Slovenije. Godec je v Montrealu izboljšal lasten rekord z olimpijskih iger v Pekingu za dve stotinki sekunde in osvojil zlato medaljo. Najuspešnejša med slovenskimi plavalci je bila plavalka Žita Gorenjke Radovljice Anja Klinar, ki je z 2:33,76 osvojila zlato medaljo na 200 prsno in z 2:11,80 srebro na 200 delfin. Njen klubski kolega Luka Turk je z dobrim dosežkom 15:19,05 slovenskim plavalcem vojakom priplaval še bron na 1500 m prosto. Prvenstvo se bo končalo v sredo, v torek pa Godca čakata nastopa na 50 hrbtno in 100 delfin, Klinarjevo na 200 prosto in 100 delfin, Turk pa bo plaval na 200 kravl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.