Dvoboj Brazilije in Argentine dal prvega finalista

Foto: Profimedia
Na južnoameriškem nogometnem prvenstvu je znan prvi finalist.
Oglej si celoten članek

V zadnji krog Cope Americe so se prebili gostitelji turnirja nogometaši Brazilije, ki so na stadionu Mineirao v mestu Belo Horizonte z 2:0 (1:0) premagali večne rivale iz Argentine. Gola za Brazilijo sta dosegla Gabriel Jesus v 19. minuti in Roberto Firmino v 71. minuti prvega polfinala.

Brazilci se bodo za naslov južnoameriškega prvaka pomerila z zmagovalcem sredinega drugega polfinalnega obračuna med branilci naslova Čilom in Perujem. Finale letošnje Cope Americe bo v nedeljo. Izbrano vrsto Argentine s super zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem čaka boj za tretje mesto in tolažilno nagrado. Spremeniti izid sta poskušala oba zvezdnika Argentine Messi in Sergio Aguero, slednji je po strelu z glavo zatresel tudi prečko, a žoga ni šla v mrežo.

Brazilci so osemkratni prvaki Cope Americe. Največ naslovov, petnajst, ima Urugvaj, Argentinci imajo eno lovoriko južnoameriških prvakov manj. Argentina je zadnji naslov južnoameriškega prvaka osvojila daljnega leta 1993.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.