Šport > Nogomet
240 ogledov

Dvoboj Brazilije in Argentine dal prvega finalista

Lionel Messi
Na južnoameriškem nogometnem prvenstvu je znan prvi finalist.

V zadnji krog Cope Americe so se prebili gostitelji turnirja nogometaši Brazilije, ki so na stadionu Mineirao v mestu Belo Horizonte z 2:0 (1:0) premagali večne rivale iz Argentine. Gola za Brazilijo sta dosegla Gabriel Jesus v 19. minuti in Roberto Firmino v 71. minuti prvega polfinala.

Brazilci se bodo za naslov južnoameriškega prvaka pomerila z zmagovalcem sredinega drugega polfinalnega obračuna med branilci naslova Čilom in Perujem. Finale letošnje Cope Americe bo v nedeljo. Izbrano vrsto Argentine s super zvezdnikom Barcelone Lionelom Messijem čaka boj za tretje mesto in tolažilno nagrado. Spremeniti izid sta poskušala oba zvezdnika Argentine Messi in Sergio Aguero, slednji je po strelu z glavo zatresel tudi prečko, a žoga ni šla v mrežo.

Brazilci so osemkratni prvaki Cope Americe. Največ naslovov, petnajst, ima Urugvaj, Argentinci imajo eno lovoriko južnoameriških prvakov manj. Argentina je zadnji naslov južnoameriškega prvaka osvojila daljnega leta 1993.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.