Šport > Nogomet
1378 ogledov

VAR jim je razveljavil tri zadetke, Suarez v solzah

Luis Suarez
Urugvaj ne bo uspel dodati še ene zvezdice.

Urugvaj, ki je s 15 lovorikami najuspešnejša nogometna nacija na dosedanjih južnoameriških prvenstvih, je ostal brez uvrstitve v polfinale tokratne Copa Americe. Največje presenečenje na letošnjem turnirju je pripravil Peru, ki je po enajstmetrovkah slavil s 5:4.

Na štirih četrtfinalnih tekmah so gledalci na brazilskih stadionih sicer videli le dva zadetka v rednem delu igre. Argentinci, ki se bodo v polfinalu pomerili z gostiteljico Brazilijo so z 2:0 premagali Venezuelo, preostali trije dvoboji pa so se po 90 minutah končali brez golov. Po streljanju enajstmetrovk so nato Brazilci izločili Paragvaj, branilec naslova z zadnjih dveh prvenstev Čile Kolumbijo, Peru pa Urugvaj.

Slednji je bil na zadnji četrtfinalni tekmi sicer precej boljši tekmec na zelenici. Urugvaj je tako sprožil 12 strelov, Peru le tri, od teh pa ni niti eden šel v okvir vrat. Že v 24. minuti je imel Edinson Cavani izjemno priložnost, ko je na petih metrih od vrat pričakal odbitek po strelu Luisa Suareza, a z močnim volejem žogo poslal visoko preko vrat.

Luis Suarez | Avtor: Epa Epa

Kasneje so modri kar trikrat zatresli mrežo Peruja, a so bili vsi trije zadetki po uporabi VAR razveljavljeni zaradi prepovedanih položajev. Giorgian de Arrascaeta je meril v polno v 29., Cavani v 59., Suárez pa v 73. minuti. 

Sledili so streli z bele točke. Kot prvi je k žogi stopil Suarez, a je njegov strel zaustavil vratar Pedro Gallese. Vsi ostali strelci kazenskih strelov so bili uspešni in po golu Edisona Floresa je slavil Peru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice