Dvoboj v Novem mestu odločen v zadnjih sekundah

Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Rod Camphor
Košarkarji novomeške Krke so v zaostali tekmi 2. kroga lige Aba izgubili proti Igokei z 69:70 (18:21, 41:43, 54:58).
Oglej si celoten članek

Novomeščani so po treh tekmah v ligi Aba pri zmagi in dveh porazih. Tokrat so v tesni tekmi, igrali so že drugo tekmo v treh dneh (v ponedeljek so zmagali v Zadru), proti Igokei doživeli drugega, potem ko je dobre pol minute pred koncem odločilni prosti met zadel Edin Atić za drugo zmago gostov v tej sezoni.

Prvi polčas je bil bolj ali manj izenačen, čeprav so si gosti v prvi četrtini priigrali prednost z 21:14, domači pa so tekmo začeli s 6:0. Toda pred glavnim odmorom sta tekmeca ločili le dve točki.

Tudi v tretjem delu igre so bili ves čas v ospredju gosti, ki pa se niso mogli odlepiti na varno razdaljo. Nadaljeval se je izenačen boj, Novomeščani pa so sredi zadnje četrtine prešli v vodstvo. Minuto in 17 sekund pred koncem je Marko Jošilo zadel trojko za novo vodstvo gostov z 69:66.

Rok Stipčević je točno minuto pred koncem s trojko izid poravnal na 69:69, Atić pa je nato 37 sekund pred zadnjo sireno zadel enega izmed dveh prostih metov za vodstvo Igokee s 70:69. Kot zadnji je imel priložnost za zmago prav Stipčević, a je šest sekund pred koncem zgrešil met za dve točki.

Pri domačih, ki so skok izgubili z 22:31, je bil s 14 točkami najboljši Jure Škifić, pri gostih pa z 19 Nikola Jovanović.

"Čestitke Igokei. Zbali smo se njihovega skoka na začetku tekme, manjka nam Milovanović. Odločilno je bilo, da smo igrali dve tekmi v 45 urah. Zagotovo smo bili utrujeni, zato si tudi moje fantje zaslužijo čestitke. Ključno je bilo, da smo nekajkrat bili nezbrani v obrambi. Uspeli smo v večjem delu tekme kaznovati njihovo prevzemanje v obrambi, na koncu pa nam je zmanjkala koncentracija v napadu za zmago. Škoda, ker smo imeli tak razpored, ne vem, kako lahko igramo po desetdnevnem premoru dve tekmi v 45 urah," je po tekmi dejal trener Krke Vladimir Anzulović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.