Dvojna norveška zmaga

Foto: Profimedia
Norvežanka Maren Lundby je zmagovalka preizkušnje smučarskih skakalk v japonskem Zau. Lundbyjeva, ki je vodila po prvi seriji, je v finalu, ob zelo slabi vidljivosti, potrdila petnajsto zmago v svetovnem pokalu. Slovenk tokrat ni bilo v prvi deseterici. Nika Križnar je bila 12., Urša Bogataj pa je skočila na 16. mesto.
Oglej si celoten članek

V japonskem Zau sta bili povsem na vrhu Norvežanki za dvojno zmagoslavje Vikinginj. Maren Lundby (198,7 točke) je bila od rojakinje Anne Odine Stroem (197,4 točke) boljša za 1,3 točke. V finalu pa je njena daljava 92,5 metra zadoščala za še tretjo zmago na tej japonski skakalnici, potem ko je lani dobila obe posamični preizkušnji. V prvi seriji je skočila 96 metrov. Nemka Carina Vogt (195,2) je zasedla najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Smučarski skoki Križnarjevi ni zmanjkalo veliko

Vodilna v seštevku zime Nemka Katharina Althaus (185,7 točke) je zasedla osmo mesto. Na vrhu ima 622 točk. Na drugem mestu v skupnem seštevku je Lundbyjeva s 588 točkami, tretja je Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz s 459 točkami. Najboljša Slovenka je enajsta Nika Križnar (270 točk).

Japonska turneja Peto mesto za Slovenke

Od Slovenk sta le Križnarjeva (175,8 točke) in Bogatajeva (173,9 točke) nastopili v finalni seriji, Maja Vtič in Špela Rogelj sta ostali zunaj trideseterice.

Karavana ženskih skokov se bo iz dežele vzhajajočega sonca preselila znova na staro celino, kjer se bo prihodnji konec tedna ustavila v romunskem Rašnovu.

Ekipna tekma Šlo je predaleč, skakalca odnesli iz arene

Zakopane Izvrstna forma Zajca, Kobayashi neprepoznaven

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.