Šport > Zimski športi
115 ogledov

Dvojna norveška zmaga

Maren Lundby
Norvežanka Maren Lundby je zmagovalka preizkušnje smučarskih skakalk v japonskem Zau. Lundbyjeva, ki je vodila po prvi seriji, je v finalu, ob zelo slabi vidljivosti, potrdila petnajsto zmago v svetovnem pokalu. Slovenk tokrat ni bilo v prvi deseterici. Nika Križnar je bila 12., Urša Bogataj pa je skočila na 16. mesto.

V japonskem Zau sta bili povsem na vrhu Norvežanki za dvojno zmagoslavje Vikinginj. Maren Lundby (198,7 točke) je bila od rojakinje Anne Odine Stroem (197,4 točke) boljša za 1,3 točke. V finalu pa je njena daljava 92,5 metra zadoščala za še tretjo zmago na tej japonski skakalnici, potem ko je lani dobila obe posamični preizkušnji. V prvi seriji je skočila 96 metrov. Nemka Carina Vogt (195,2) je zasedla najnižjo stopničko zmagovalnega odra.

Nika Križnar Smučarski skoki Šport Križnarjevi ni zmanjkalo veliko

Vodilna v seštevku zime Nemka Katharina Althaus (185,7 točke) je zasedla osmo mesto. Na vrhu ima 622 točk. Na drugem mestu v skupnem seštevku je Lundbyjeva s 588 točkami, tretja je Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz s 459 točkami. Najboljša Slovenka je enajsta Nika Križnar (270 točk).

nika križnar Japonska turneja Šport Peto mesto za Slovenke

Od Slovenk sta le Križnarjeva (175,8 točke) in Bogatajeva (173,9 točke) nastopili v finalni seriji, Maja Vtič in Špela Rogelj sta ostali zunaj trideseterice.

Karavana ženskih skokov se bo iz dežele vzhajajočega sonca preselila znova na staro celino, kjer se bo prihodnji konec tedna ustavila v romunskem Rašnovu.

David Siegel Ekipna tekma Šport Šlo je predaleč, skakalca odnesli iz arene Zakopane Šport Izvrstna forma Zajca, Kobayashi neprepoznaven

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice