Šport > Zimski športi
11846 ogledov

Bertoncelj razkril Prevčevo glavno težavo

Peter Prevc
Glavnemu trenerju moške skakale reprezentance pošteno gori pod nogami, a verjame, da še vedno uživa podporo krovne zveze.

Predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je po koncu novoletne turneje glavnemu trenerju A reprezentance Gorazdu Bertonclju postavil jasen ultimat: "Počakali bomo še Predazzo in Zakopane, če ne bosta ti dve postojanki prinesli izboljšanja rezultatov, bomo povlekli radikalne poteze."

ryoyu kobayashi Za mišjo dlako Šport Tako tesno je med Prevcem in Kobayashijem

Najboljši Slovenec na prvi tekmi v Predazzu je bil Anže Semenič na 10. mestu, točke sta osvojila še Anže Lanišek (18.) in Jernej Damjan (27.). Na drugi tekmi ni bilo bistveno bolje, najboljša sta bila znova Semenič (15.) in Lanišek (17.), Damjana pa je med dobitniki točk zamenjal Timi Zajc (21.). Po še eni slabi predstavi se je od tekem začasno poslovil Peter Prevc, prihajajoča tekma v Zakopanah pa bo bržčaš krojila tudi usodo glavnega trenerja. Ta sicer vtraja, da ne čuti dodatnega pritiska.

"Verjamem, da imamo podporo Smučarske zveze Slovenije. S tekmovalci smo povezani, imamo skupno željo, da nadaljujemo in vidimo potencial eden v drugemu. Jaz verjamem v tekmovalce in tudi, da nam zaupajo. Tudi Jasnič nam je dal vedeti, da nas podpirajo in da naj bomo samo bolj odločni," je v intervjuju za STA povedal Bertoncelj.

peter prevc planica 2018 Vrnitev odpisanih Šport Spremembe v reprezentanci, odleteli vidni člani

"Gre predvsem za težave v tehniki"

Spregovoril je tudi Petru Prevcu, nekoč najboljšem skakalcu na svetu, ki bo poskušal na treningu nadoknaditi zamujeno po dvojni operaciji gležnja. "Peter bo treniral doma, zanj smo pripravili program, ki ga mora izvajati, da bo odpravil težave, ki so se mu pojavile. Gre povsem za težave v tehniki. Nato pa mora tiste stvari, ki so dobre, utrjevati, da ko bo prišel na tekmo, bo vse nekako avtomatizirano, da ne bo preveč razmišljal, kaj mora narediti. Dejstvo je, da ima ta čas zaradi okrevanja po poškodbi v nogah približno 500 skokov manj kot tekmeci. Danes smo že skakali v Planici in je že naredil nekaj izboljšav. Ta teden bo po programu pod budnim očesom Janija Grilca in Matevža Šparovca vadil doma, saj je ta konec tedna Planica zasedena, pa še slabo vreme je napovedano. Naslednji teden pa nadaljuje z intenzivnimi pripravami na skakalnici," je pojasnil Bertoncelj.

Prevc odsoten vsaj še dva tedna, torej bo izpustil tudi tekmi v Sapporu. V svetovni pokal bi se lahko v Oberstdorfu, kjer se bodo skakalci merili od 1. do 3. februarja.

peter prevc domen prevc planica Udaril po mizi Šport Ulaga s prstom pokazal na krivce: "Včasih se mi že kar obrača!"
Komentarjev 9
  • Pepe007 14:11 17.januar 2019.

    Slovenski tekmovalci še zdaleč niso edini, ki imajo težave s kontinuiteto. Mislim, da v letošnji sezoni ni zmagal še noben, ki je zmagoval v lanski sezoni. Tako, da taki padci niso nič presenetljivega in da tudi marsikatera druga reprezentanca ni ...prikaži več sposobna trenirati tako, da tekmovalci ostanejo konkurenčni za sam vrh. Vsekakor pa še nima smisla vlačiti prejšnjega trenerja nazaj, ker so pod njim že začeli padati rezultati in se je kvečjemu predolgo čakalo z menjavo, kar je povzročilo zasičenost.

  • sam50 13:01 17.januar 2019.

    Izgovorov in teorij pa tem novim trenerjem naše še do lani odlične skakalne ekipe res ne zmanjka-da bi le rezultati izgledali podobno...

  • jakec1575 11:35 17.januar 2019.

    Po vsaki poskodbi se povsem spremeni mehanika telesa in redkim uspe najti staro mehaniko, se redkejsim pa uspe izboljsati mehaniko. V tem pogledu zelo spostujem Tino Maze. Druga stvar je psiha. Peter Prevec si je psiholosko zabil zeblje v krsto ...prikaži več na prvem vrhuncu (upam, ne zadnjem) kariere, ko je rekel, da ne bo trajalo. Da ze naslednjo sezono ni nujno da je prvi. Hotel je pomiriti nas, v bistvu pa je s temi besedami najbolj programiral sebe. treba je paziti kaj mislis in govoris. Lacen zmage je.