Šport > Zimski športi
5669 ogledov

Tako je Kobayashi v trenutku ogrozil vse, za kar je garal

ryoyu kobayashi
1/4
Epa Prezgodnje slavje je lahko zelo nevarna reč.
Trenutek nepazljivosti bi ga lahko drago stal.

Najboljši smučarski skakalec na svetu Japonec Ryoyu Kobayashi je na tekmi v Predazzu zlahka porazil vso konkurenco in se prepričljivo veselil devete zmage v sezoni.

timi zajc Smučarski skoki Šport Semeniču zmanjkala pika na i, Zajc popravil vtis

Japonec je slavil šestič zapored in s tem izenačil rekord, ki si ga delijo Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern, Janne Ahonen in Matti Hautamäki. V nedeljo bo napadel sedmo zaporedno zmago, s katero bi se povzpel na vrh lestvice.

Kobayashi je imel tudi nekaj sreče, da je tekmo končal brez poškodb, saj mu je po doskoku v drugi seriji za trenutek popustila koncentracija in pristal je na snegu. Čeprav ni izgledalo prehudo, se je trener Hideharu Miyahira očitno ustrašil za svojega varovanca.

Žiga Jelar Willingen Izjemen uspeh Šport Neverjeten dan slovenskega skakalca

Tovrstni padci so lahko zelo nevarni, saj tekmovalec hitro utrpi neprijeten udarec ali celo poškodbo kolena. Na srečo je Japonec pred tem prevozil predvideno črto, tako da zmaga ni bila ogrožena.

ryoyu kobayashi | Avtor: Epa Epa

O neizkušenosti 22-letnika, ki pred letošnjo sezono ni imel zmage v svetovnem pokalu, je spregovoril tudi nekdanji slovenski skakalec Primož Ulaga.

"Kobayashi še sam ne ve, za kaj gre, ampak je uspešen. Obvlada. Tehniko ima perfektno. Vprašanje, če bi imel takšno tehniko naslednjih pet let. Nekaj se mu bo podrlo, spremenil bo kondicijsko pripravo, razvil drugačno muskulaturo, spremenil počep. Takšne stvari se zgodijo nezavedno. In preprosto ne moreš več narediti istega giba kot prej,"  je komentiral Ulaga.

peter prevc domen prevc planica Udaril po mizi Šport Ulaga s prstom pokazal na krivce: "Včasih se mi že kar obrača!"

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.