Šport > Zimski športi
1890 ogledov

Prevc bo zdaj ostal doma

timi zajc Epa
Trije slovenski orli v finalni seriji.

Pred drugo tekmo smučarjev skakalcev v Val di Fiemmeju zaradi vetra niso izpeljali kvalifikacij, tako da je v prvi seriji skočilo vseh 59 skakalcev. Najboljši skok je uspel Poljaku Dawidu Kubackemu (129,5 m/122,2), med Slovenci se je najbolje odrezal Timi Zajc (122 m/110,4), ki je po prvi seriji deseti.

Vodilni v skupnem seštevku Japonec Rjoju Kobajaši na drugem mestu zaostaja slabi dve točki (128 m/120,4), tretji je z zaostankom štirih točk Avstrijec Stefan Kraft (124,5 m/118,2).

Anže Lanišek (120,5 m/108,4) je po prvi seriji 13., Anže Semenič (117 m/100,5) pa 25. Brez finala so ostali Jernej Damjan (113 m/93,2) na 35., Tilen Bartol (114 m/87.4) na 42. in Peter Prevc (107,5 m/80,4) na 53. mestu. 

Semenič je v drugi seriji odlično skočil, z daljavo 129 metrov pa se je začel hitro vzpenjati po lestvici. Po nekaj ekstremno dolgih skokih se je žirija odločila za dve mesti znižati nalet, kar pa med drugimi ni šlo na roko tudi Lanišku. Ta je doskočil pri 125 metrih in izgubil precej mest, uvrstil se je za Semeniča. Še slabše se je nato odrezal Zajc, ki je skočil le 117,5 metra in v hipu izgubil 11 mest. Tako je bil še tretjič zapored na tekmi najboljši Slovenec Semenič.

Pred nastopom najboljših treh iz prve serije je vodil Kamil Stoch. Kraft je uspel Poljaka premagati za tri desetinke točke, niz zmag pa je s slabšim drugim skokom (122,5 metra) prekinil tudi Kobajaši, ki se je na koncu moral zadovoljiti celo z zanj skromnim sedmim mestom. sledil je le še skok Kubackega, ki pa je ohranil mirno kri in na koncu skoraj za 15 točk premagal Krafta. To je bila prva Poljakova zmaga na tekmah za svetovni pokal.

Semenič je bil 15., Lanišek 17., Zajc pa 21. "Današnja tekma se ni razpletla čisto po naših željah. Trije tekmovalci, ki so bili v finalu, so bili dobro pripravljeni. Zajc in Lanišek sta v prvi seriji opravila zelo dober skok, Semeniču pa je to uspelo v finalu. Tam je Timi preveč napadel v mizo, želel je preveč in odskok je bil prezgoden. Enako je bilo tudi z Laniškom in ni skočil tako daleč, kot smo si želeli. Peter bo od zdaj naprej ostal doma na treningu. Vzeli si bomo čas za trening in ko bo resnično pripravljen, ko bomo videli, da je pripravljen, bo šel spet na tekme svetovnega pokala," je po tekmi dejal glavni trener slovenskih skakalcev Gorazd Bertoncelj.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice