Dvojni francoski uspeh

Foto: Profimedia Johann Zarco
Fabio Quartararo tokrat brez pole positiona.
Oglej si celoten članek

Francoz Johann Zarco (Ducati-Avintia) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Češke in si je tako v Brnu v razredu motoGP privozil prvo startno mesto. Drugi pred tretjo dirko sezone svetovnega prvenstva je bil njegov rojak Fabio Quartararo (Yamaha-SRT), ki vodi v prvenstvu.

Tridesetletni Zarco je šestič osvojil prvi startni položaj za dirko. Za Quartararojem, ki je zaostal 0,303 sekunde, so se do petega mesta zvrstili Italijan Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) ter Španca Aleix Espargaro (Aprilia) in Maverick Vinales (Yamaha).

V razredu moto2 je bil najhitrejši Američan Joe Roberts (Kalex), v moto3 pa Španec Raul Fernandez (KTM).

Dirka v motoGP bo v nedeljo ob 14.00, svetovni prvak Španec Marc Marquez pa v Brnu ne nastopa, ker je moral dobrih deset dni po operaciji nadlahtnice desne roke sredi tedna znova pod kirurško rezilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.