Dwight Superman? Ne proti Keltom!

Foto: Žurnal24 NBA končnica finale Vzhod Orlando Magic Boston Celtics Dwight Howard Kendrick Pe Foto: Žurnal24 Howard je utrujen. Potrebuje počitek in nato bo razmislil o odhodu na SP. (Foto: Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Paul Pierce Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Ray Allen Marcin Gortat Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Dwight Howard Ray Allen Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Tony Allen Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Dwight Howard Kendrick Perkins Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Dwight Howard Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Stan van Gundy Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Don Rivers Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Vince Carter Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Ray Allen J. J. Reddick Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Rajon Rondo Dwight Howard Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Stan van Gundy Foto: Žurnal24 NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Rajon Rondo Vince Carter Jameer Nel

Your browser doesn’t support HTML5 video

Tri četrtine so bili Boston Celtics občutno boljši od Orlando Magicov (ustavili so Dwighta Howarda), a so v zadnji četrtini skoraj zapravili zmago na prvi finalni tekmi Vzhoda. Z 92:88 so za 1:0 le zmagali.
Oglej si celoten članek
Veliki finale zahodne konference med Phoenix Suns z Goranom Dragićem in Los Angeles Lakers Saše Vujačića se začne v noči na torek (ob 3.00). Tudi ta s prenosom na ŠportTV.

Kendrick Perkins, Glenn Davis in Rasheed Wallace so pod košem ustavili Dwighta Howarda in Boston Celtics so v tretji četrtini vodili že za 20 točk. Jasno je bilo, da Orlando Magic s predlanskimi prvaki ne bodo pometli, kot so v prvem in drugem kolu končnice s Charlotte Bobcats in Atlanto Hawks. Kelti so pač mnogo boljša ekipa. V rednem delu s 50 zmagami res niso blesteli, v končnici pa igrajo kot v šampionski sezoni 2007/2008. S 25 točkami je bil najboljši Ray Allen, kapeten Paul Pierce jih je dodal 22. Rajon Rondo in Kevin Garnett, najboljša Kelta proti Cleveland Cavaliersom, sta dala vsak po osem točk – če se proti Čarovniji razigrata še onadva, bodo košarkarji iz mesta zabaviščnih parkov v škripcih.

Zabijanje Carterja, ne enkrat, ampak dvakrat, pa tudi Gortata, banana Howarda – štiri super akcije, a najlepša na tekmi je bil alley-opp Ronda do Tonyja Allena. V dodanem videu poglejte pet najlepših s prve finalne tekme.

Superman je sicer srečanje končal s 13 točkami, 12 skoki in petimi blokadami, a iz igre je zadel le tri mete od desetih. Najboljša igralca Magicov sta bila tako na prvi finalni tekmi vzhodne konference tako Vince Carter s 23 točkami in Jameer Nelson z 20 (večino je dal v drugem polčasu). "Ko se začne rokoborba, bodo zmagovali oni. Zdaj se moramo hitro pobrati, pogledati posnetek srečanja in že v torek zaigrati bolje," je sklenil Howard. "Smo ekipa veteranov in smo komaj čakali končnico. Ko se je začela, se je začela tudi naša šampionska igra," je v prvi izjavi po nedeljski zmagi dejal Ray Allen. "V raketi smo igrali zelo trdo, saj drugače Dwighta ne moreš ustaviti. Z zaprtjem prostora pod obročem smo jih prisilili, da so metali z razdalje, a smo jih dobro pokrivali tudi na črti za tri točke in tako niso zadevali kot ponavadi."

Liga NBA, finale Vzhoda:

Orlando Magic : Boston Celtics 88:92  /0:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.