Šport > Košarka
8 ogledov

Dwight Superman? Ne proti Keltom!

NBA končnica finale Vzhod Orlando Magic Boston Celtics Dwight Howard Kendrick Pe
1/16
Žurnal24 main
Tri četrtine so bili Boston Celtics občutno boljši od Orlando Magicov (ustavili so Dwighta Howarda), a so v zadnji četrtini skoraj zapravili zmago na prvi finalni tekmi Vzhoda. Z 92:88 so za 1:0 le zmagali.
Veliki finale zahodne konference med Phoenix Suns z Goranom Dragićem in Los Angeles Lakers Saše Vujačića se začne v noči na torek (ob 3.00). Tudi ta s prenosom na ŠportTV.

Kendrick Perkins, Glenn Davis in Rasheed Wallace so pod košem ustavili Dwighta Howarda in Boston Celtics so v tretji četrtini vodili že za 20 točk. Jasno je bilo, da Orlando Magic s predlanskimi prvaki ne bodo pometli, kot so v prvem in drugem kolu končnice s Charlotte Bobcats in Atlanto Hawks. Kelti so pač mnogo boljša ekipa. V rednem delu s 50 zmagami res niso blesteli, v končnici pa igrajo kot v šampionski sezoni 2007/2008. S 25 točkami je bil najboljši Ray Allen, kapeten Paul Pierce jih je dodal 22. Rajon Rondo in Kevin Garnett, najboljša Kelta proti Cleveland Cavaliersom, sta dala vsak po osem točk – če se proti Čarovniji razigrata še onadva, bodo košarkarji iz mesta zabaviščnih parkov v škripcih.

Zabijanje Carterja, ne enkrat, ampak dvakrat, pa tudi Gortata, banana Howarda – štiri super akcije, a najlepša na tekmi je bil alley-opp Ronda do Tonyja Allena. V dodanem videu poglejte pet najlepših s prve finalne tekme.

Superman je sicer srečanje končal s 13 točkami, 12 skoki in petimi blokadami, a iz igre je zadel le tri mete od desetih. Najboljša igralca Magicov sta bila tako na prvi finalni tekmi vzhodne konference tako Vince Carter s 23 točkami in Jameer Nelson z 20 (večino je dal v drugem polčasu). "Ko se začne rokoborba, bodo zmagovali oni. Zdaj se moramo hitro pobrati, pogledati posnetek srečanja in že v torek zaigrati bolje," je sklenil Howard. "Smo ekipa veteranov in smo komaj čakali končnico. Ko se je začela, se je začela tudi naša šampionska igra," je v prvi izjavi po nedeljski zmagi dejal Ray Allen. "V raketi smo igrali zelo trdo, saj drugače Dwighta ne moreš ustaviti. Z zaprtjem prostora pod obročem smo jih prisilili, da so metali z razdalje, a smo jih dobro pokrivali tudi na črti za tri točke in tako niso zadevali kot ponavadi."

Liga NBA, finale Vzhoda:

Orlando Magic : Boston Celtics 88:92  /0:1/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.