Džikić spet trener Krke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić, ki je slovenske državne prvake vodil od leta 2009 do 2011, se vrača v Novo mesto.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski prvak Krka iz Novega mesta je dobila novega-starega trenerja. V naslednjih dveh sezonah bo Krko vodil Srb Aleksandar Džikić, ki je novomeško zasedbo vodil že v letih od 2009 do 2011. Takrat je poleg dveh državnih naslovov Krka osvojila tudi pokal Eurochallenge.

Džikić je svojo trenersko kariero začel v Partizanu, kjer je delal 14 let v različnih trenerskih vlogah, na koncu kot pomočnik glavnega trenerja. Od leta 2005 je delal kot pomočnik trenerja v NBA moštvu Minnesota Timberwolves. Postal je prvi pomočnik trenerja v zgodovini NBA košarke, ki pred tem nikoli ni delal v ZDA, hkrati pa je bil šele drugi Evropejec, ki mu je uspelo zasesti tak položaj.

Leta 2008 je bil pri Union Olimpiji, po dveh uspešnih sezonah v Krki pa je deloval kot trener v Litvi pri ekipi Lietuvos Rytas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.