Šport > Košarka
42 ogledov

Džikić spet trener Krke

Aleksandar Dzikic Žurnal24 main
Nekdanji trener Krke Aleksandar Džikić, ki je slovenske državne prvake vodil od leta 2009 do 2011, se vrača v Novo mesto.

Slovenski košarkarski prvak Krka iz Novega mesta je dobila novega-starega trenerja. V naslednjih dveh sezonah bo Krko vodil Srb Aleksandar Džikić, ki je novomeško zasedbo vodil že v letih od 2009 do 2011. Takrat je poleg dveh državnih naslovov Krka osvojila tudi pokal Eurochallenge.

Džikić je svojo trenersko kariero začel v Partizanu, kjer je delal 14 let v različnih trenerskih vlogah, na koncu kot pomočnik glavnega trenerja. Od leta 2005 je delal kot pomočnik trenerja v NBA moštvu Minnesota Timberwolves. Postal je prvi pomočnik trenerja v zgodovini NBA košarke, ki pred tem nikoli ni delal v ZDA, hkrati pa je bil šele drugi Evropejec, ki mu je uspelo zasesti tak položaj.

Leta 2008 je bil pri Union Olimpiji, po dveh uspešnih sezonah v Krki pa je deloval kot trener v Litvi pri ekipi Lietuvos Rytas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.