Šport > Košarka
37 ogledov

Smodiš ob slovesu: "Sojenje tu je sramota"

Smodiš Lipko Union Olimpija Krka liga Telemach finale Anže Petkovšek Matjaž Smodiš.
O tem, kdo je bil prvi mož petkove četrte tekme finala lige Telemach, ni bilo prav nobenega dvoma. Matjaž Smodiš se je z zimzeleno predstavo poslovil od igranja profesionalne košarke in s Krko ponovil uspeh iz leta 2000, ko je prvič prekinil slovensko prevlado Uniona Olimpije.

"V petek je bil poraz za nas hladen tuš, nekaj, kar nas je zbudilo. Vedeli smo, da moramo odigrati čvrsto tekmo. Olimpija ima mlado ekipo in vedeli smo, da če ji bomo pokazali zobe, bo težko zdržala do konca, čeprav je imela na tej in prejšnjih tekmah fantastično podporo sodnikov," je bil po svoji zadnji tekmi, na kateri je dosegel 21 točk, kritičen Matjaž Smodiš.

"Ker končujem kariero, končno lahko prvič povem, kaj si mislim. Sojenje tu je katastrofa. Marsikje sem igral, a da nekomu tako lezeš nekam ... Sramota! Olimpiji sicer želim, da se pobere, in da bo imela slovenska košarka čim prej evroligaša."

Smodiša zdaj pri Krki po vsej verjetnosti čaka malce drugačna vloga, ki je nekdanji član Kinderja/Virtusa Bologne, Fortituda, CSKA Moskve in Cedevite še ni želel razkriti, a naj bi bilo za njegov o(b)stanek v klubu že vse dogovorjeno.

"Vsekakor ostajam v košarki"

"Vedel sem, da bo treba pokazati maksimum. Želel sem pokazati pravo srce. Menim, da se je ekipa na to odzvala. V napadu nismo blesteli, v obrambi pa smo se borili in z moško igro osvojili naslov," je nadaljeval Smodiš in se spomnil tudi svojega prvega naslova z dolenjskim kolektivom, daljnega leta 2000, ko je takratna Krka Telekom za svoj premierni naslov ugnala Pivovarno Laško s skupnih 3:1.

"Vsak naslov bo imel posebno mesto v mojem srcu. Prvi je bil fenomenalen začetek, odskočna deska zame. Ta drugi je idealna popotnica za novo stran v življenju. Želim ostati v klubu. Načeloma smo dogovorjeni. Bomo videli, kam me bo zaneslo, vsekakor pa ostajam v košarki," je še zaključil Smodiš.

Prepelič Lorbek Union Olimpija Krka liga Telemach finale | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Če je za Zasavca, ki je bogato kariero sklenil z desetim naslovom prvaka, zmagovanje v državnih prvenstvih nekaj povsem običajnega, pa je bila ponedeljkova zmaga nekaj posebnega za Domna Lorbka. Nekdanji član Olimpije se je namreč veselil svoje prve zvezdice.

Alilović: "Ne bi jih premagali, če bi igrali cel teden"

"Počutim se fantastično. Pravijo, da je prvi najslajši. Je neko posebno zadovoljstvo," je po tekmi v Stožicah dejal Lorbek. "Zelo sem vesel in treba bo vso stvar še nekoliko prespati, da bom dojel, kaj se je zgodilo. Menim, da smo igrali boljšo obrambo, imeli pa smo tudi prednost pri igri v globino. To smo danes tudi izkoristili, razigral se je tudi Matjaž Smodiš, ustavili pa smo Jako Blažiča."

Razumljivo zadovoljen je bil tudi glavni trener dolenjskega kolektiva, Gašper Potočnik, ki je poživil ekipo po odhodu Aleksandra Sekulića in dosegel uspeh kariere kljub "vzponom in padcem", kot se je izrazil.

"Bili so vzponi in padci, a držali smo skupaj in to nas je pripeljalo do uspeha. Komentar Smodiševe zadnje tekme in celotne kariere sploh ni potreben. Vsi vemo, kaj vse je dosegel," je dejal Potočnik, medtem ko je bil njegov ljubljanski kolega Miro Alilović precej kritičen do svojih varovancev.

"Že na začetku tekme sem čutil, da stvari ne gredo v pravo smer, začeli smo s posamičnimi akcijami. Če nisi osredotočen, je pač tako. Menim, da jih tokrat ne bi premagali, četudi bi igrali cel teden," je hudomušno pristavil Alilović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.