Džikića na klopi Krke zamenjal Velić

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Ivan Velić bo vodil košarkarje Krke v sezoni 2015/16, na tem mestu pa je zamenjal Aleksandra Džikića.
Oglej si celoten članek

Ivan Velić je rojen leta 1972 v Livnu, večino igralske kariere pa je preživel v Širokem Brijegu, kjer je začel tudi trenersko kariero. Z moštvom Širokega je tako med leti 2010 in 2012 osvojil tri naslove državnega prvaka in dva naslova pokalnega prvaka BiH, v letu 2012 pa je s petim mestom v ABA ligi dosegel največji uspeh v tem tekmovanju v klubski zgodovini.

Po odhodu iz Širokega je velić sredi sezone 2012/13 prevzel šibeniški Jolly ter se z njim uvrstil v polfinale hrvaškega prvenstva. Sredi sezone 2013/14 se je vrnil v Široki, s katerim se je v obeh zadnjih prvenstvih BiH uvrstil v finale in izgubil z ABA ligašem Igokeo. Bil je tudi trener mladinske reprezentance BiH in mlade reprezentance Hrvaške.

Velić je znan po uspešnem delu z mladimi, pa tudi s še pretežno neuveljavljenimi igralci. Gre za zelo delovnega in discipliniranega košarkarskega strokovnjaka, ki je v ekipi sposoben vzpostaviti odlično klimo in z njo doseči več, kot se od ekipe pričakuje. V KK Krka so prepričani, da lahko s svojim znanjem bistveno pripomore k razvoju slovenskih igralcev, hkrati pa nadaljuje uspešno pot kluba iz preteklih sezon.

Velićev pomočnik bo Vladimir Anzulović, ki je delo pomočnika trenerja v klubu že opravljal, zatem dve leti kot glavni trener uspešno vodil Kvarner, v lanski sezoni pa vodil in treniral mlajše selekcije novomeške Krke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.