Šport
32 ogledov

Džikića na klopi Krke zamenjal Velić

Aleksandar Džikić Gregor Katič
Ivan Velić bo vodil košarkarje Krke v sezoni 2015/16, na tem mestu pa je zamenjal Aleksandra Džikića.

Ivan Velić je rojen leta 1972 v Livnu, večino igralske kariere pa je preživel v Širokem Brijegu, kjer je začel tudi trenersko kariero. Z moštvom Širokega je tako med leti 2010 in 2012 osvojil tri naslove državnega prvaka in dva naslova pokalnega prvaka BiH, v letu 2012 pa je s petim mestom v ABA ligi dosegel največji uspeh v tem tekmovanju v klubski zgodovini.

Po odhodu iz Širokega je velić sredi sezone 2012/13 prevzel šibeniški Jolly ter se z njim uvrstil v polfinale hrvaškega prvenstva. Sredi sezone 2013/14 se je vrnil v Široki, s katerim se je v obeh zadnjih prvenstvih BiH uvrstil v finale in izgubil z ABA ligašem Igokeo. Bil je tudi trener mladinske reprezentance BiH in mlade reprezentance Hrvaške.

Velić je znan po uspešnem delu z mladimi, pa tudi s še pretežno neuveljavljenimi igralci. Gre za zelo delovnega in discipliniranega košarkarskega strokovnjaka, ki je v ekipi sposoben vzpostaviti odlično klimo in z njo doseči več, kot se od ekipe pričakuje. V KK Krka so prepričani, da lahko s svojim znanjem bistveno pripomore k razvoju slovenskih igralcev, hkrati pa nadaljuje uspešno pot kluba iz preteklih sezon.

Velićev pomočnik bo Vladimir Anzulović, ki je delo pomočnika trenerja v klubu že opravljal, zatem dve leti kot glavni trener uspešno vodil Kvarner, v lanski sezoni pa vodil in treniral mlajše selekcije novomeške Krke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.