Šport
13 ogledov

Olimpija in Krka po zmagi za Evropo

Memi Bečirović Union Olimpija Aba Szolnoki Olaj/Bugany Janos
Predzadnji krog rednega dela Lige ABA bi slovenskima predstavnikom Union Olimpiji in Krki že lahko prinesel evropski vozovnici.

Ljubljančani, ki drevi (19.00) gostujejo v Sofiji bi si z zmago praktično že zagotovili mesto v evropskem pokalu, zato bo ljubljanska zasedba tudi brez obolelega kapetana Dina Murića odločno napadla dve točki. 

"Zavedamo se pomembnosti tekme v Sofiji. Z zmago bi si praktično že zagotovili 5. ali 6. mesto na lestvici lige ABA, ki vodi v evropski pokal v naslednji sezoni. Že cel teden se osredotočamo in dobro pripravljamo na obračun z Levskim. Na treningih popravljamo predvsem obrambo, ki je bila slabši del naše zadnje tekme proti Szolnoki Olaju. Trenirali smo dobro in verjamem, da bomo v Sofiji potrdili naše mesto v evropskem pokalu, kar je prvi cilj v tem delu sezone. Edina slaba stran je, da je kapetan Murić zbolel, saj je dobil rahlo virozo in zagotovo ne potuje z nami v Bolgarijo. Ne želim namreč, da bi virus prenesel na ostale soigralce. Dino ostaja doma, da preboli virozo, potem pa se nam naslednji teden priključi na treningih," je dvoboj proti Levskemu napovedal trener zmajev Memi Bečirović

Prost vstop v Novem mestu

Novomeščani bodo popoldne (17.00) gostili Szolnoki Olaj, ki so ga v tej sezoni že trikrat premagali. Domači strateg Aleksander Džikić si želi zmage, ki bi Novomeščanom odprla vrata do evropske scene: "Szolnoki Olaj je odlično moštvo, izpolnjeno z dvema igralcema na vsaki poziciji. So zelo izkušeni, z nekaj igralci, ki lahko dosežejo veliko število košev in sami odločijo tekmo. Imajo odličen atletski potencial, lahko igrajo tako počasi kot hitro, znotraj in zunaj. So zelo agresivni v obrambi, velikokrat zamenjajo obrambo in zanjo nadzirati prostor pod košem. Pričakujemo torej tekmo z nasprotnikom, ki bo iz nas izvlekel najboljše, kar premoremo. Gre za zadnjo domačo tekmo v ABA ligi, zato pozivam gledalce, da pridejo v čim večjem številu. Prost vstop je naša zahvala za njihovo spodbudo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.