Džukičeva peta, Nareksova sedma v Tallinnu

Foto: Žurnal24 Raša Sraka se v Slovenijo znova vrača s kolajno. Tokrat se ji bo okoli vratu ble
Judoisti in judoistke se ta konec tedna merijo na tekmah svetovnega pokala v Birminghamu in Tallinnu. Za uvrstitev dneva je s petim mestom poskrbela Vesna Džukič, Sašo Jereb je ostal brez uvrstitve.
Oglej si celoten članek

V Estoniji je prvi dan tekmovanj za slovensko uvrstitev dneva poskrbela Vesna Džukič, ki je bila v kategoriji do 57 kilogramov peta. Dve mesti nižje je tekmovanje končala Petra Nareks (do 52 kg). Džukičeva je v uvodnem dvoboju premagala Turkinjo Serap Billor, v drugem je z iponom ukanila Švedinjo Jennie Andreasson, v tretjem pa po enakem ključu še Švicarko Leno Goeldi. Prvi poraz ji je v polfinalu zadala Rusinja Irina Gromova (na koncu druga), v boju za tretje mesto pa je Džukičeva klonila še pred drugo Rusinjo Tatjano Šušakovo. Slavila je Ukrajinka Olga Starubinska.

Na moški tekmi v Birminghamu je Sašo Jereb (do 73 kg) ostal brez uvrstitve. Jereb, ki je bil v prvem krogu prost, je začel spodbudno in uvodoma premagal Belgijca Damiana Martinuzzija. Nato je sledil poraz proti na koncu tretjeuvrščenemu Portugalcu Joau Pini, a je Jereb dobil novo priložnost v repasažu. Tam pa je bil premočan Italijan Marco Maddaloni in končal Jerebovo pot. Zmagal je Čeh Jaromir Ježek pred Francozom Mickaelom Remilienom.

V nedeljo bosta v Tallinnu nastopili še Raša Sraka (do 70 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg), v Birminghamu pa Aljaž Sedej in Boris Greif (oba do 81 kg), Igor Spasojevič (do 90 kg) ter Matjaž Ceraj (nad 100 kg).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.