Šport
10 ogledov

Džukičeva peta, Nareksova sedma v Tallinnu

Raša Sraka se v Slovenijo znova vrača s kolajno. Tokrat se ji bo okoli vratu ble Žurnal24 main
Judoisti in judoistke se ta konec tedna merijo na tekmah svetovnega pokala v Birminghamu in Tallinnu. Za uvrstitev dneva je s petim mestom poskrbela Vesna Džukič, Sašo Jereb je ostal brez uvrstitve.

V Estoniji je prvi dan tekmovanj za slovensko uvrstitev dneva poskrbela Vesna Džukič, ki je bila v kategoriji do 57 kilogramov peta. Dve mesti nižje je tekmovanje končala Petra Nareks (do 52 kg). Džukičeva je v uvodnem dvoboju premagala Turkinjo Serap Billor, v drugem je z iponom ukanila Švedinjo Jennie Andreasson, v tretjem pa po enakem ključu še Švicarko Leno Goeldi. Prvi poraz ji je v polfinalu zadala Rusinja Irina Gromova (na koncu druga), v boju za tretje mesto pa je Džukičeva klonila še pred drugo Rusinjo Tatjano Šušakovo. Slavila je Ukrajinka Olga Starubinska.

Na moški tekmi v Birminghamu je Sašo Jereb (do 73 kg) ostal brez uvrstitve. Jereb, ki je bil v prvem krogu prost, je začel spodbudno in uvodoma premagal Belgijca Damiana Martinuzzija. Nato je sledil poraz proti na koncu tretjeuvrščenemu Portugalcu Joau Pini, a je Jereb dobil novo priložnost v repasažu. Tam pa je bil premočan Italijan Marco Maddaloni in končal Jerebovo pot. Zmagal je Čeh Jaromir Ježek pred Francozom Mickaelom Remilienom.

V nedeljo bosta v Tallinnu nastopili še Raša Sraka (do 70 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg), v Birminghamu pa Aljaž Sedej in Boris Greif (oba do 81 kg), Igor Spasojevič (do 90 kg) ter Matjaž Ceraj (nad 100 kg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.