Ecclestone izbral najboljšega dirkača v zgodovini F1

Foto: Twitter Lewis Hamilton
Foto: Reševalni pas/Twitter Lewis Hamilton
Nekdanji dolgoletni prvi mož formule 1 je izbral najboljšega dirkača vseh časov.
Oglej si celoten članek

Britanes Lewis Hamilton je v minuli sezoni osvojil svoj šesti naslov svetovnega prvaka, le še ena lovorika ga loči od rekorda Michaela Schumacherja, ki je najprestižnejši avtomobilski naslov osvojil sedemkrat. Nekdanji prvi mož formule 1 Bernie Ecclestone je rojaka označil za najboljšega v zgodovini športa.

"On je drugačen. Prvi razred. On je večji kot formula 1. Nič ni narobe, da ima svojo modno linijo, njegovi prijatelji pa so 'raperji'. Mislim, da mu nihče ni dal knjige z navodili. On je v položaju s katerega lahko prebudi druge ljudi in vesel sem, da to počne," je za AutoCar dejal Ecclestone.

Petintridesetletni Hamilton je sicer le šedem zmag oddaljen od Michaela Schumacherja, ki je na dirkah formule 1 91-krat stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. S 84 zmagami bi Britanec lahko že v tej sezoni, ki naj bi se po napovedih začela julija z Veliko nagrado Avstrije, prehitel legendarnega Nemca.   

Ukrepi v F1 "Od standardnega načina dirkanja bo ostalo malo"

Omenjenemu dvojcu po številu zmag sledijo Sebastian Vettel (53), Alain Prost (51), Ayrton Senna (41), Fernando Alonso (32) in Nigel Mansell (31).

Od aktivnih dirkačev je do zmage prišlo še pet voznikov. Na tretjem mestu med njimi, za Hamiltonom in Vettlom, je po številu zmag Kimi Räikkönen (21), četrti Max Verstappen (8), peto pa si delita s sedmimi zmagoslavji Daniel Ricciardo in Valtteri Bottas. Dve zmagi je v prejšnji sezoni zabeležil Charles Leclerc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.