Eden najboljših evropskih sodnikov obtožen nameščanja tekem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še v torek je sodil tekmo Lige prvakov, zdaj pa se je znašel v resnih težavah.
Oglej si celoten članek

Priznani češki nogometni sodnik Pavel Kralovec, ki velja za enega najboljših v Evropi, je po poročanju čeških medijev osumljen za prirejanje izidov tekem.

Kralovec je še v torek odsodil tekmo Lige prvakov med Chelseajem in Krasnodarjem, katera se je končala z rezultatom 1:1, že v sredo pa se je znašel na naslovnici dnevnika "Dnes", ki ga je prvi obtožil nameščanja tekem.

Foto: Profimedia Pavel Kralovec

Kralovec naj bi namreč pred finalom češkega pokala med Slovanom iz Libereca in Sparto Prago opravil sporen telefonski pogovor z bivšim predsednikom Češke nogometne zveze Romanom Berbrom, kateremu je prisluškovala policija.

"Potrebujem eno politično stvar, saj razumete. Josef Krula me je namreč obiskal v ponedeljek," naj bi Berbr v spornem pogovoru sporočil Kralovcu. Josef Krula je namreč športni direktor praške Sparte ter zelo pomemben funkcionar v češkem nogometu.

Kralovec je v pogovoru zatrdil, da je razumel predsednikovo zahtevo, vse skupaj pa nato potrdil tudi na igrišču, kjer je Sparta Praga ob precejšnji sodniški pomoči slavila z 2:1.

Foto: Profimedia Pavel Kralovec

Liberec je sicer povedel z 1:0, a je nato Sparti uspel veliki preobrat, odločilni zadetek pa je dosegla v 73. minuti iz sumljive enajstmetrovke, prav tako pa Kralovec ni izključil Spartinega nogometaša Martina Frydeka, kljub temu da ga je k temu pozval celo sistem VAR, katerega pa je preprosto ignoriral in si situacije ni želel niti pogledati.

Češka nogometna zveza je nato v sredo sporočila, da je Kralovca do konca leta umaknila s seznama sodnikov profesionalnih čeških lig, Sparta pa je zanikala kakršno koli kršitev in dejala, da želi temeljito preiskavo primera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.