Šport > Nogomet
4098 ogledov

Eden najboljših evropskih sodnikov obtožen nameščanja tekem

Pavel Kralovec Profimedia
Še v torek je sodil tekmo Lige prvakov, zdaj pa se je znašel v resnih težavah.

Priznani češki nogometni sodnik Pavel Kralovec, ki velja za enega najboljših v Evropi, je po poročanju čeških medijev osumljen za prirejanje izidov tekem.

Kralovec je še v torek odsodil tekmo Lige prvakov med Chelseajem in Krasnodarjem, katera se je končala z rezultatom 1:1, že v sredo pa se je znašel na naslovnici dnevnika "Dnes", ki ga je prvi obtožil nameščanja tekem.

Pavel Kralovec | Avtor: Profimedia Profimedia

Kralovec naj bi namreč pred finalom češkega pokala med Slovanom iz Libereca in Sparto Prago opravil sporen telefonski pogovor z bivšim predsednikom Češke nogometne zveze Romanom Berbrom, kateremu je prisluškovala policija.

"Potrebujem eno politično stvar, saj razumete. Josef Krula me je namreč obiskal v ponedeljek," naj bi Berbr v spornem pogovoru sporočil Kralovcu. Josef Krula je namreč športni direktor praške Sparte ter zelo pomemben funkcionar v češkem nogometu.

Kralovec je v pogovoru zatrdil, da je razumel predsednikovo zahtevo, vse skupaj pa nato potrdil tudi na igrišču, kjer je Sparta Praga ob precejšnji sodniški pomoči slavila z 2:1.

Pavel Kralovec | Avtor: Profimedia Profimedia

Liberec je sicer povedel z 1:0, a je nato Sparti uspel veliki preobrat, odločilni zadetek pa je dosegla v 73. minuti iz sumljive enajstmetrovke, prav tako pa Kralovec ni izključil Spartinega nogometaša Martina Frydeka, kljub temu da ga je k temu pozval celo sistem VAR, katerega pa je preprosto ignoriral in si situacije ni želel niti pogledati.

Češka nogometna zveza je nato v sredo sporočila, da je Kralovca do konca leta umaknila s seznama sodnikov profesionalnih čeških lig, Sparta pa je zanikala kakršno koli kršitev in dejala, da želi temeljito preiskavo primera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.