Šport > Nogomet
642 ogledov

Angleški nogometni prvak se podaja v MMA

Marcin Wasilewski Epa
Od naslova prvaka Premier lige do oktagona. Resnično pestra pot nekdanjega poljskega nogometaša.

Nekdanji poljski reprezentant, ki je vrhunec svoje kariere doživel leta 2016, ko je z Leicester Cityjem senzacionalno osvojil Premier ligo, Marcin Wasilewski, se po končani nogometni poti pripravlja na nov izziv v športni karieri.

40-letniku je poleti potekla pogodba z Wislo Krakow, nato pa se je odločil, da kopačke postavi v kot ter se posveti svoji drugi veliki ljubezni - MMA borbam.

"Marcinova športna kariera še ni zaključena. Prepričan sem, da ga bodo določene MMA organizacije vzele pod svoje okrilje ter ga kmalu poslale v oktagon," je o načrtih svojega varovanca spregovoril športni agent Mateusz Borek.

Marcin Wasilewski | Avtor: Epa Epa

Za Wasilewskim je sicer zelo bogata kariera, tekom katere je branil barve številnih poljskih klubov, v tujini pa je nastopal za Anderlecht, preden ga je leta 2013 v svoje vrste pripelal Leicester s katerim je leta 2016 osvojil državno prvenstvo. Pred tem je z belgijskim velikanom osvojil še štiri državne naslove ter en belgijski pokal.

Za reprezentanco je ta osrednji branilec zbral 60 nastopov ter 3 zadetke. Reprezentančni dres je nosil med leti 2002 in 2013, izmed večjih tekmovanj pa je nastopil na Euru 2008 in 2012.

Marcin Wasilewski | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • blogopox 11:51 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • liranoc 08:41 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • nibbmangcont 05:01 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks