Ožbolt in Medved namesto Šporarja v Bratislavi

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometna tržnica je v polnem teku, tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale je potrdil prihod izkušenega srbskega napadalca Predraga Sikimića iz sežanskega Tabora.

Z dvanajstimi zadetki tretji strelec jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije je podpisal enoinpolletno pogodbo.

"Občutki so fantastični. Ne želim pretiravati, vendar vse skupaj meji na fantazijo, da s 37 leti podpišem za tako ugleden klub, ki ima svojo identiteto. Zelo sem zadovoljen, da so v meni prepoznali nogometaša, ki lahko pomaga moštvu. Klub ima jasno postavljene cilje in to je v tem trenutku najpomembneje, saj se bomo vsi skupaj podredili temu, da jih dosežemo. Gre za maraton in ne sprint, sprint obstaja zgolj na igrišču, saj se je potrebno zavedati, da gre za proces, na katerega se lahko v dovolj dolgem obdobju dobro pripravimo in tako v spomladanski del sezone vstopimo pravi," je o prestopu povedal Sikimić.

Tržnica Domžale pripeljale bivšega kapetana

Foto: Profimedia Alen Ožbolt

Slovenski napadalec Alen Ožbolt bo kariero očitno nadaljeval pri slovaškem nogometnem prvoligašu Slovanu iz Bratislave, kjer naj bi zamenjal odhajajočega rojaka Andraža Šporarja, z 12 zadetki prvega strelca lige.

Kot je poročala spletna stran mbs.news, je 23-letni član bolgarske Lokomotive iz Plovdiva, ki je pred tem igral še za Domžale, Borussio Dortmund II in Hartberg, danes opravil zdravniške preglede.

Za igralca, za katerega se je zanimal tudi Ludogorec in ki je na 43 tekmah za Plovdiv dosegel 13 golov, bodo Bolgari dobili nekaj več kot 300.000 evrov odškodnine.

Slovan Bratislava vodi v slovaškem prvenstvu, ima deset točk več kot drugouvrščena Žilina.

Foto: Profimedia Andraž Šporar

Že več časa pa se govori o odhodu Šporarja, ki naj bi okrepil portugalski Sporting iz Lizbone.

"Imamo uradno ponudbo Sportinga, vendar poleg njega obstaja več kandidatov, s katerimi imamo opravka. Danes je še prezgodaj govoriti, ali in kam bo šel Andraž. Prejeli smo tudi ponudbe iz arabskega sveta (domnevno Al Gharafa), pa tudi iz drugih držav, tako da bomo videli, kako se bodo pogajanja razvijala v prihodnjih dneh," je slovaškim medijem pojasnil direktor kluba Ivan Kmotrik.

"Ne odloča samo klub, ampak ima tudi igralec nekaj besede pri vsem skupaj. Še vedno obstaja možnost, da bo Andraž ostal pri nas," je dodal in poudaril, da bo v primeru odhoda Šporar poskrbel za najdražji prestop v slovaški ligi. V javnosti kroži odškodnina v višini najmanj 5,5 milijona evrov.

Zdaj tudi uradno Legenda na klopi slovenskega prvoligaša

So pa pri Slovanu potrdili prihod še enega slovenskega napadalca, in sicer 20-letnega Žana Medveda. Ta je jeseni tresel mreže v 2. slovenski ligi v dresu Fužinarja. Dosegel je 14 golov, toliko kot Lovre Čirjak, ki je Krško danes zamenjal za Koper.

"Žan Medved bo odpotoval z nami na priprave v Turčijo, kjer se bo boril za mesto v ekipi. Je igralec s potencialom za prihodnost. Opazovali smo ga dlje časa, želimo ga še razviti," je Kmotrika navedel profutbal.sk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.