Eden največjih vseh časov komaj še hodi

Foto: Print Screen diego maradona
Nekdanji nogometni virtuoz ima resne zdravstvene težave.
Oglej si celoten članek

Po spletu je zaokrožil nov zaskrbljujoč posnetek nekdanjega nogometnega superzvezdnika Diega Maradone, ki se med treningom njegove ekipe, mehiškega drugoligaša Dorados de Sinaloa, s težavo premika po zelenici.

Očtino je dolgoletno igranje nogometa v kombinaciji s precej burnim življenjskim slogom pustilo resne posledice na telesu 57-letnega  Argentinca.

Maradona boleha za osteartritisom in bo, kot je razkril njegov zdravnik v Buenos Airesu, v kratkem potreboval operacijo. "Zdravili smo ga pred svetovnim prvenstvom, da bi lahko opravil svoje obveznosti v Rusiji. V obeh kolenih ima osteoartritis. Hrustanca nima več. Kosti se med seboj dotikajo," je pojasnil dr. German Ochoa in dodal, da je edina rešitev operacija oziroma zamenjava obrabljenega kolena s protezo.

"Uglajen kot vedno" Na čem je bil Maradona? Končal v rokah reševalcev

Nekdanji argentinski nogometaš je sicer poskrbel za enega odmevnejših incidentov letošnjega svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer je bil na tekmi med Argentino in Nigerijo očitno pod vplivom neznanih substanc. V nadaljevanju obračuna se je njegovo počutje zelo poslabšalo, saj so mu morali pomagati pri odhodu iz častne lože, kasneje pa je celo pristal v bolnišnici.

Maradona je imel v preteklosti že ogromno zdravstvenih težav, ki so bile v veliki meri povezane z njegovo odvistnosto od drog. Več kot dve desetletji je bil odvisen od kokaina. Imel je tudi težave s prekomerno težo in alkoholom. Leta 2007 je mesec dni preživel v bolnišnici, takrat naj bi za las ušel smrti.

Pred nekaj dnevi se je ponovno znašel na tapeti zaradi domnevnih izjav o Lionelu Messiju. "Messi ne more biti vodja. Nima smisla, da je vodja nekdo, ki pred tekmo 20-krat obišče stranišče," je po slavnem rojaku udaril nekdanji argentinski selektor, nato pa medijem očital, da so njegove besede vzeli iz koteksta. "Želijo naju skregati, vendar ne morejo. Moj odnos z Messijem je močnejši kot karkoli vi lahko napišete. Kot sem rekel, on je najboljši na svetu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.