Eden od favoritov se je zlomil sredi etape

Foto: Print Screen thibaut pinot
Francoski junak letošnjega Toura se je s solznimi očmi predčasno poslovil od dirke.
Oglej si celoten članek

Francoz Thibaut Pinot, zmagovalec 14. etape, je predčasnko končal dirko po Franciji. Kolesar moštva Groupama-FDJ je sredi 19. etape, ki je zaradi neregularnih vremenskih razmer štela samo 89 kilometrov, odstopil zaradi poškodbe leve stegenske mišice.

Menjava na vrhu Kaotične razmere na Touru, kolesarji do cilja z avtomobili

Pinot, peti v skupni razvrstitvi po 18. etapah, je bilo zelo dobro na poti, da poseže po zmagovalnem odru, ob idealnem razpletu pa bi bil glede na formo eden izmed glavnih kandidatov za skupno zmago, a so se njegove sanje končale v solzah.

Pinot se je sicer poškodoval na 17. etapi ob trčenju z drugim kolesarjem. "Upali smo, da bo lahko ostal blizu najbolšim, a so bile bolečine prehude. Zelo nam je težko, naredil je vse, da bi bil med kandidati za zmago," je sporočil športni direktor njegove ekipe Philippe Mauduit.

Foto: Epa

Francoza je po 18. etapi spremljala ostra bolečina, zardi česar je težko hodil. V moštvu so se zavedali, da so njegove možnosti za nadaljevanje zelo majhne, a so vseeno upali na čudež. 

Današnjo etapo je nesrečni kolesar končal že po slabih 40 kilometrih. Pred začetkom je imel v skupnem seštevku minuto in 50 sekund zaostanka pred tedaj še vodilnim Julianom Alaphilippejem.

Pinot je na Touru odstopil že četrtič od leta 2012 (lani ni dirkal), najboljši pa je bil leta 2014, ko je bil tretji.

Neutolažljivega Pinota je v trenutku grenkega spoznanja bodril moštveni kolega Mathieu Ladagnous.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.