Edini cilj Slovenije je lahko prvo mesto

Foto: Epa Matjaž Kek Latvija Slovenija Riga
Selektor zadovoljen z žrebom.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca se bo v ligi narodov pomerila z Grčijo, Kosovim in Moldavijo. Selektor Matjaž Kek je izrazil zadovoljstvo, da je žreb Sloveniji namenil atraktivno skupino z evropskimi prvaki iz leta 2004 Grki na čelu. "V njej je tudi Kosovo, ki je v zadnjem času igralo dobro, tako da je skupina privlačna in s tem daje tekmovalen draž tej drugi izdaji lige narodov, ki je v primerjavi s prijateljskimi tekmami, ki jih je nadomestila, zadetek v polno," je dejal Kek.

Kek poudarja, da je edini cilj za Slovenijo lahko prvo mesto. "Začetek lige v septembru bo hitro naokoli, na pripravljalnih tekmah pred tem se bo treba čim boljše pripraviti. Že zdaj pa želim igralcem postaviti nek imperativ tekmovalnosti," je sporočil.

Na naslednjih prijateljskih tekmah proti Turčiji in Albaniji bo tako preverjal stanje igralcev, iskal pa bo tudi "kakšne skrite adute oziroma igralce, ki bi s svojo dobro formo zaslužili vpoklic v A-reprezentanco".

Žreb Slovenija dobila nasprotnike v ligi narodov

V primerjavi z zadnjimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo si predvsem želi predvsem večje stabilnosti v igri. "Zavedati se moramo slabih stvari, ki smo jih pokazali v kvalifikacijah, ob tem pa stati za tisto kakovostjo, ki smo jo tudi pokazali. Na tem moramo graditi," je še ocenil Kek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.