Šport > Nogomet
1260 ogledov

Edini cilj Slovenije je lahko prvo mesto

Matjaž Kek Latvija Slovenija Riga Epa
Selektor zadovoljen z žrebom.

Slovenska reprezentanca se bo v ligi narodov pomerila z Grčijo, Kosovim in Moldavijo. Selektor Matjaž Kek je izrazil zadovoljstvo, da je žreb Sloveniji namenil atraktivno skupino z evropskimi prvaki iz leta 2004 Grki na čelu. "V njej je tudi Kosovo, ki je v zadnjem času igralo dobro, tako da je skupina privlačna in s tem daje tekmovalen draž tej drugi izdaji lige narodov, ki je v primerjavi s prijateljskimi tekmami, ki jih je nadomestila, zadetek v polno," je dejal Kek.

Kek poudarja, da je edini cilj za Slovenijo lahko prvo mesto. "Začetek lige v septembru bo hitro naokoli, na pripravljalnih tekmah pred tem se bo treba čim boljše pripraviti. Že zdaj pa želim igralcem postaviti nek imperativ tekmovalnosti," je sporočil.

Na naslednjih prijateljskih tekmah proti Turčiji in Albaniji bo tako preverjal stanje igralcev, iskal pa bo tudi "kakšne skrite adute oziroma igralce, ki bi s svojo dobro formo zaslužili vpoklic v A-reprezentanco".

nogomet Avstrija-Slovenija Žreb Šport Slovenija dobila nasprotnike v ligi narodov

V primerjavi z zadnjimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo si predvsem želi predvsem večje stabilnosti v igri. "Zavedati se moramo slabih stvari, ki smo jih pokazali v kvalifikacijah, ob tem pa stati za tisto kakovostjo, ki smo jo tudi pokazali. Na tem moramo graditi," je še ocenil Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.