Egart: "Krušiča lahko premagam"

Foto: Žurnal24 Lemmy The Dog Krušič se dobro zaveda, da bi ga poraz proti Anžetu Egartu veliko
Športna dvorana Polaj v Trbovljah bo v soboto znova gostila borilni spektakel pod imenom Adrenaline Free Fight Challenge. Gledalci bodo vsega skupaj videli devet borb (osem po pravilih MMA, ena po K-1).
Oglej si celoten članek
VSTOPNICE
Cena vstopnic za tribuno je 12 evrov, medtem ko boste morali za VIP sedeže odšteti 25 evrov. Vstopnice boste lahko kupili na dan prireditve od 18. ure dalje na blagajni pred športno dvorano Polaj v Trbovljah.

Zgodovina prirejanja borilnih spektaklov v Trbovljah je morda celo najdaljša v Sloveniji. V mestu, ki ga je v preteklosti močno zaznamoval tamkajšnji rudnik, so prvi MMA borilni spektakel priredili zdaj že daljnega leta 2004. Prihajajočo soboto pa bodo novodobni gladiatorji znova zasedli športno dvorano Polaj. Gledalci bodo lahko uživali v osmih borbah po pravilih MMA (dve amaterski) in eni po pravilih K-1 z MMA rokavicami, kar je nekakšna novost na našem prostoru.

"Vse je pripravljeno. Do sobote nas čaka predvsem deljenje letakov, da v dvorano privabimo čim več gledalcev," je za zurnal24.si povedal organizator Andrej Bregar in potrdil, da je vse pripravljeno za sobotni spektakel. Zaupal nam je tudi svoja pričakovanja glede obiska: "Raje pričakujem nekaj manj gledalcev, kot mislim, da jih bo prišlo. Če jih bo prišlo toliko, da si bomo pokrili stroške, bom povsem zadovoljen." Na fight cardu so po večini neizkušeni in mladi borci. Katera borba pa bo najbolj zanimiva? "Zagotovo bo zelo napeto med Krušičem in Egartom, saj prvi prihaja iz MMA Ljubljana, drugi pa iz Vale Tudo Ljubljana. To sta dva velika kluba in potem vedno pride do trenj," napoveduje Bregar, ki predvidoma oktobra že načrtuje organizacijo novega borilnega spektakla: "Tokrat želimo predvsem ljudem sporočiti, kdo smo in kaj počnemo. Naslednjič pa bo vse na še višji ravni."

Foto: Žurnal24

Krušič: "Jaz lahko več izgubim kot on"
Kdor malce bolj pozna utrip slovenske MMA scene, dobro ve, da odnosi med kluboma MMA Ljubljana in Vale Tudo Ljubljana niso ravno rožnati. V tej luči bo borba med Lemmyjem Krušičem (MMA Ljubljana) in Anžetom Egartom (Vale Tudo Ljubljana), kot je dejal že Bregar, še toliko bolj zanimiva. "Jaz lahko več izgubim kot on. Fantje iz Vale Tuda so želeli borbo in jaz sem jo sprejel," je pred borbo dejal veliko bolj izkušenejši Krušič, ki ima za seboj pet borb (4 zmage in en poraz), medtem ko Egarta v soboto čaka prva profesionalna borba. "Lemmy ima več borb in izkušenj, vendar menim, da ga lahko premagam, sicer niti ne bi šel v ring," se s pomanjkanjem izkušenj ne obremenjuje Egart. "Moja glavna prednost so res izkušnje, toda vedno je 50:50," je še dodal Lemmy, ki ga sicer teden dni kasneje čaka še borba na Dunaju. "Bomo videli, kako se bo razpletla ta borba, nato pa se bom odločil, kako bo z borbo na Dunaju," Krušič še ni povsem prepričan o nastopu pri naših severnih sosedih. Toliko bolj pa je prepričan o razpletu sobotne borbe: "Nadejam se zelo dobre borbe z mojo zmago." Egart se zanaša predvsem na svojo fizično moč. Po odličnih pripravah pa nima strahu, da bi ga zdelala trema. "Trenutno živčnosti še ni. Na dan borbe pa bo verjetno nekoliko večja," je med drugim še dejal Anže, ki se bo v prihodnosti bolj kot karieri MMA borca posvetil študiju na gradbeni fakulteti. Na drugi strani se Krušič zaveda, da se odlično znajde v borbi na parterju, kar bo seveda poskušal kar čim bolje izkoristiti. Nadejamo se, da bodo tudi vsi ostali borci navdušili gledalce in poskrbeli, da nikomur ne bo dolgčas.

Figth card Adrenallin Free Fight Challenge, Športna dvorana Polaj, sobota 12. 3., ob 20. uri:


Profesionalne borbe po pravilih MMA:


Do 93 kg:
Zoran Milačič (Slo) – Kragelj Rok (Slo)

Do 95 kg:
Milan Perišič (Slo) – Simonič Tomaž (Slo)

Do 72 kg:
Aljoša Martinčič (Slo) – Aleksandar Rajčić (Srb)

Do 72 kg:
Jure Smerdelj (Slo) – Nemanja Milošević (Srb)

Do 70 kg:
Lemy The Dog Krušič (Slo) – Anže Egart (Slo)

Do 72 kg:
Vaso Bakočević (Srb) – Matija Blažević (Hrv)

Predborbe (MMA):

Do 84 kg:
Malešič Miha (Slo) – Nenad Petkovič Nešo (Slo)

Do 63 kg:
Jager Matic (Slo) – Rok Smrtnik (Slo)

Borba po pravilih K-1 v kletki z MMA rokavicami:

Do 71 kg:

Alen Štritof (Slo) – Phillip Bokalj (Slo) DO 71kg

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.