Egipčani z zmago odprli domače prvenstvo

Foto: Epa
Foto: Epa
Začelo se je rokometno svetovno prvenstvo 2021.
Oglej si celoten članek

Rokometna reprezentanca Egipta je na uvodni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva v domačem Kairu premagala Čile z 35:29 (18:11). V drugi tekmi skupine G, ki se bo v drugem delu križala s slovensko skupino, se bosta v četrtek pomerili Švedska in Severna Makedonija, ki je na prvenstvu nadomestila Češko.

SP Slovenija v širšem krogu favoritov

Na 27. svetovnem prvenstvu v rokometu sodeluje 32 ekip. Slovenijo v predmestju Aleksandrije prvi obračun čaka v četrtek ob 18. uri, nasprotnik pa bo Južna Koreja. V skupini H sta še Rusija in Belorusija.

V drugi del tekmovanje se uvrstijo po tri ekipe iz vsake predtekmovalne skupine.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila pred štirimi leti v Franciji, kjer je osvojila tretje mesto. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.

Kaotične scene Covid-šok na SP: v ponedeljek vsi 'zdravi', v torek 18 okuženih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.