Ekipa iz Teksasa razbila "nepremagljivo" ekipo ter prvič prišla do naslova

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Baylor prvič najboljši v "marčevski norosti".
Oglej si celoten članek

Lanske zaključne boje v ameriški študentski košarkarski ligi NCAA je "odnesla" pandemija novega koronavirusa, letošnji prvak zaključnega turnirja v Indianapolisu pa je zasedba Baylor Bears, ki je na odločilni tekmi premagala favorizirano in do današnjega finalnega obračuna neporaženo ekipo Gonzaga Bulldogs s 86:70.

Univerza iz Teksasa je prvič v zgodovini osvojila ligo NCAA. Pred začetkom marčevske norosti ji nihče ni pripisoval veliko možnosti za končno zmago, v Indianapolisu pa je zasenčila vse ekipe. V polfinalu je najprej prepričljivo premagala Houston s 78:59, v velikem finalu pa še Gonzago s 86:70.

Baylor je v finalnem obračunu prevladoval od prve do zadnje minute. Ob polčasu si je priigral že 19 točk prednosti. V drugi polovici tekme je malenkostno popustil in Gonzagi, ki je v polfinalu po hudem boju ukanila UCLA s 93:90, dovolil, da se je približala na devet točk. Tedaj so košarkarji teksaške ekipe znova strnili svoje vrste in tekmo pripeljali v mirne vode.

Foto: Twitter Baylor Bears

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jared Butler z 22 točkami in sedmimi podajami ter MaCio Teague z 19 točkami.

Ob tem velja omeniti, da je Baylor predvsem prevladoval v igri pod obema obročema, na tekmi je zbral kar 34 skokov, Gonzaga pa polovico manj.

Baylor je prvič v zgodovini osvojil NCAA. Na večni lestvici vodi UCLA z enajstimi zmagami, Kentucky je zbral osem, North Carolina šest, Duke in Indiana pa po pet naslovov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.