Šport > Košarka
136 ogledov

Ekipa iz Teksasa razbila "nepremagljivo" ekipo ter prvič prišla do naslova

Baylor Bears Reševalni pas/Twitter
Baylor prvič najboljši v "marčevski norosti".

Lanske zaključne boje v ameriški študentski košarkarski ligi NCAA je "odnesla" pandemija novega koronavirusa, letošnji prvak zaključnega turnirja v Indianapolisu pa je zasedba Baylor Bears, ki je na odločilni tekmi premagala favorizirano in do današnjega finalnega obračuna neporaženo ekipo Gonzaga Bulldogs s 86:70.

Univerza iz Teksasa je prvič v zgodovini osvojila ligo NCAA. Pred začetkom marčevske norosti ji nihče ni pripisoval veliko možnosti za končno zmago, v Indianapolisu pa je zasenčila vse ekipe. V polfinalu je najprej prepričljivo premagala Houston s 78:59, v velikem finalu pa še Gonzago s 86:70.

Baylor je v finalnem obračunu prevladoval od prve do zadnje minute. Ob polčasu si je priigral že 19 točk prednosti. V drugi polovici tekme je malenkostno popustil in Gonzagi, ki je v polfinalu po hudem boju ukanila UCLA s 93:90, dovolil, da se je približala na devet točk. Tedaj so košarkarji teksaške ekipe znova strnili svoje vrste in tekmo pripeljali v mirne vode.

Baylor Bears | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jared Butler z 22 točkami in sedmimi podajami ter MaCio Teague z 19 točkami.

Ob tem velja omeniti, da je Baylor predvsem prevladoval v igri pod obema obročema, na tekmi je zbral kar 34 skokov, Gonzaga pa polovico manj.

Baylor je prvič v zgodovini osvojil NCAA. Na večni lestvici vodi UCLA z enajstimi zmagami, Kentucky je zbral osem, North Carolina šest, Duke in Indiana pa po pet naslovov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice