Šport > Košarka
10261 ogledov

Srhljiv posnetek z derbija: je kriv covid-19?

Keyontae Johnson PrtSc
Na košarkarski tekmi v ameriški študentski ligi je prišlo do neljubega dogodka, ki je pretresel gledalce.

V soboto sta se v okviru študentske lige NCAA pomerila lokalna rivala - univerza Florida State in univerza Florida. Slednja, katere športna moštva večina ZDA pozna pod vzdevkom Gators, pa je doživela velik šok. 

Med obračunom se je namreč na parket zgrudil eden najbolj perspektivnih članov ekipe - Keyontae Johnson. Igralec, ki mu mnogi napovedujejo NBA kariero, je omahnil na tla med prekinitvijo, brez kontakta s kakšnim kolegom.

Njegovi soigralci so se prijeli za glavo in le nemočno opazovali ležečega Johnsona, ki mu je na pomoč prihitelo zdravniško osebje. Nato je bil hitro prepeljan v lokalno bolnišnico Tallahassee Memorial.

V nedeljo zjutraj je bilo njegovo stanje še vedno kritično, a stabilno, so sporočili iz omenjene ustanove. Noč je z njim preživel trener moštva Mike White. 

Celoten dogodek je bil zelo skrivnosten, saj je Johnson le nekaj trenutkov pred izgubo zavesti zabil žogo v koš po podaji soigralca. Ameriški mediji medtem poročajo, da je nesrečnik v letošnjem letu, sicer brez kakšnih zapletov, prebolel covid-19.

Keyontae Johnson | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na drugi strani Atlantika zdaj mnogi špekulirajo, ali je morda novi koronavirus pustil posledice na Johnsonovem srcu, kar bi lahko pripeljalo do tovrstnih težav.

Luka Dončić Video Šport Poglejte si vrhunce Dončićeve zmagoslavne vrnitve na igrišča

Po prekinitvi je bilo srečanje odigrano do konca. Domača Florida State je slavila (83:71) in ostala neporažena, Gators so zdaj pri treh zmagah in enem porazu.

Komentarjev 1
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 06:36 14.december 2020.

    Vse je Covid, danes se umira samo še od covida, in vsi simptomi so Covid simpmtomi. Drugih bolezni ni, ni raka, ni srčnih infarktov, ni samomorov, samo še covid in corona.

Sorodne novice