Ekipni uspeh slovenskih smučark

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenske alpske smučarke so na prvi letošnji tekmi, slalomu v italijanski Santa Caterini, vpisale lep ekipni uspeh. Ana Bucik je bila 15., Maruša Ferk 17., Katarina Lavtar pa 23.
Oglej si celoten članek

Slovenske alpske smučarke so na prvi letošnji tekmi, slalomu v italijanski Santa Caterini, vpisale lep ekipni uspeh. Na petem slalomu v sezoni so vse tri osvojile točke. Znova je bila najboljša najmlajša Ana Bucik 15., Maruša Ferk je bila 17., Katarina Lavtar pa 23. Prvič v karieri je zmagala Norvežanka Nina Loeseth, vodilna po prvi vožnji.

V drugo vožnjo slaloma, ki bi moral biti na Sljemenu, a so ga zaradi pomanjkanja snega odpovedali, so se z visokimi startnimi številkami uvrstile Ferkova z 18. časom, Bucikova z 20. časom in Lavtarjeva z 29. časom.

V finalu se je najbolje odrezala 22-letna Novogoričanka, ki je po 17. mestu na zadnjem lanskem slalomu v Lienzu v Santa Caterini še za dve mesti izboljšala svoj najboljši dosežek v karieri. Bucikova je zaostala 2,90 sekunde, Ferkova 3,17 sekunde, Lavtarjeva pa 5,09 sekunde.

Prvo zmago v svetovnem pokalu je slavila 26-letna Loesethova, ki je v finalu ubranila češko-slovaški napad. Druga je bila Čehinja Šarka Strachova, tretja po prvi vožnji, je zaostala 1,12 sekunde. Na tretje mesto pa se je zavihtela Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+1,37), 13. po prvi vožnji. Švicarka Charlotte Chable, druga na prvi progi, je vrhunsko uvrstitev zapravila po napaki tik pred ciljem.

Švicarka Lara Gut (658 točk), ki slaloma ne vozi, še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na drugo mestu skupno se je zavihtela Švedinja Frida Hansdotter (-137), ki je s petim mestom na slalomu ubranila tudi vodstvo v posebnem slalomskem seštevku.

Naslednji slalom bo pod žarometi v Flachauu 12. januarja, Zauchensee pa bo ob koncu tedna namesto St. Antona gostil žensko karavano v hitrih disciplinah.

Santa Caterina, slalom (Ž), izidi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:31 5. Januar 2016.

    Malo po malem, pa bo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.