Šport > Zimski športi
57 ogledov

Ekipni uspeh slovenskih smučark

ana bucik EPA
Slovenske alpske smučarke so na prvi letošnji tekmi, slalomu v italijanski Santa Caterini, vpisale lep ekipni uspeh. Ana Bucik je bila 15., Maruša Ferk 17., Katarina Lavtar pa 23.

Slovenske alpske smučarke so na prvi letošnji tekmi, slalomu v italijanski Santa Caterini, vpisale lep ekipni uspeh. Na petem slalomu v sezoni so vse tri osvojile točke. Znova je bila najboljša najmlajša Ana Bucik 15., Maruša Ferk je bila 17., Katarina Lavtar pa 23. Prvič v karieri je zmagala Norvežanka Nina Loeseth, vodilna po prvi vožnji.

V drugo vožnjo slaloma, ki bi moral biti na Sljemenu, a so ga zaradi pomanjkanja snega odpovedali, so se z visokimi startnimi številkami uvrstile Ferkova z 18. časom, Bucikova z 20. časom in Lavtarjeva z 29. časom.

V finalu se je najbolje odrezala 22-letna Novogoričanka, ki je po 17. mestu na zadnjem lanskem slalomu v Lienzu v Santa Caterini še za dve mesti izboljšala svoj najboljši dosežek v karieri. Bucikova je zaostala 2,90 sekunde, Ferkova 3,17 sekunde, Lavtarjeva pa 5,09 sekunde.

Prvo zmago v svetovnem pokalu je slavila 26-letna Loesethova, ki je v finalu ubranila češko-slovaški napad. Druga je bila Čehinja Šarka Strachova, tretja po prvi vožnji, je zaostala 1,12 sekunde. Na tretje mesto pa se je zavihtela Slovakinja Veronika Velez Zuzulova (+1,37), 13. po prvi vožnji. Švicarka Charlotte Chable, druga na prvi progi, je vrhunsko uvrstitev zapravila po napaki tik pred ciljem.

Švicarka Lara Gut (658 točk), ki slaloma ne vozi, še naprej vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na drugo mestu skupno se je zavihtela Švedinja Frida Hansdotter (-137), ki je s petim mestom na slalomu ubranila tudi vodstvo v posebnem slalomskem seštevku.

Naslednji slalom bo pod žarometi v Flachauu 12. januarja, Zauchensee pa bo ob koncu tedna namesto St. Antona gostil žensko karavano v hitrih disciplinah.

Santa Caterina, slalom (Ž), izidi:

Komentarjev 1