Elano izgubljen za celotno SP?

Foto: Žurnal24 Elano ima v Dungini Braziliji zagotovljeno mesto v prvi postavi. (Foto: EPA)
Pred velikim obračunom z Nizozemsko je jasno, da bo moral brazilski selektor Dunga enajsterico sestaviti brez vezista Elana. Še več – standardni član prve postave bi kaj lahko že zaključil s prvenstvom!
Oglej si celoten članek
Cacau še vedno "out"
Eden najbolj vročih Nemcev na pripravljalnih tekmah je po izvrstnem začetku SP staknil poškodbo. Cacau še vedno ni povsem zdrav in je vprašljiv tudi za naslednjo tekmo "Elfa" proti Argentini.

Pred "derbijem" z Nizozemci imajo Brazilci kar nekaj težav. 29-letni vezist Galatasaraya Elano je za petkov obračun že izgubljen, še vedno pa ni jasno, ali si bo do (morebitnega) torkovega polfinala dovolj dobro opomogel. Pojavljajo se namreč bojazni, da je njegova poškodba mnogo prehuda.

Elano se je poškodoval na drugi tekmi skupine proti Slonokoščeni obali (3:1), nato pa odšepal še s torkovega treninga. "Lahko hodi in teče brez spreminjanja smeri. Problem je, ko nogo obteži," je povedal reprezentančni zdravnik Jose Luiz Runco. "Kost je zatečena od znotraj. Lahko bo bolje po nekaj dneh, v enem tednu ali mesecu. Še vedno upamo, da bo naslednji teden lahko igral, a tega kategorično še ne moremo reči. Dela zelo intenzivno in moramo počakati, če mu bo narava ponudila roko."

To so torej nove težave za selektorja Dungo, ki že tako stoodstotno ne bo mogel računati na Felipeja Mela in Julia Baptisto, medtem ko je Ramires zaradi kartonov suspendiran.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.