Šport
17 ogledov

Elano izgubljen za celotno SP?

Elano ima v Dungini Braziliji zagotovljeno mesto v prvi postavi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pred velikim obračunom z Nizozemsko je jasno, da bo moral brazilski selektor Dunga enajsterico sestaviti brez vezista Elana. Še več – standardni član prve postave bi kaj lahko že zaključil s prvenstvom!
Cacau še vedno "out"
Eden najbolj vročih Nemcev na pripravljalnih tekmah je po izvrstnem začetku SP staknil poškodbo. Cacau še vedno ni povsem zdrav in je vprašljiv tudi za naslednjo tekmo "Elfa" proti Argentini.

Pred "derbijem" z Nizozemci imajo Brazilci kar nekaj težav. 29-letni vezist Galatasaraya Elano je za petkov obračun že izgubljen, še vedno pa ni jasno, ali si bo do (morebitnega) torkovega polfinala dovolj dobro opomogel. Pojavljajo se namreč bojazni, da je njegova poškodba mnogo prehuda.

Elano se je poškodoval na drugi tekmi skupine proti Slonokoščeni obali (3:1), nato pa odšepal še s torkovega treninga. "Lahko hodi in teče brez spreminjanja smeri. Problem je, ko nogo obteži," je povedal reprezentančni zdravnik Jose Luiz Runco. "Kost je zatečena od znotraj. Lahko bo bolje po nekaj dneh, v enem tednu ali mesecu. Še vedno upamo, da bo naslednji teden lahko igral, a tega kategorično še ne moremo reči. Dela zelo intenzivno in moramo počakati, če mu bo narava ponudila roko."

To so torej nove težave za selektorja Dungo, ki že tako stoodstotno ne bo mogel računati na Felipeja Mela in Julia Baptisto, medtem ko je Ramires zaradi kartonov suspendiran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.