Elita spet na delu

Foto: EPA
Foto: EPA
Danes se bo začela nova sezona nogometne Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

V Ligi prvakov bodo velik delež imeli slovenski nogometaši, saj jih bo v skupinskem delu nastopilo kar sedem Jan Oblak z Atleticom, Kevin Kampl z Bayerjem, Andraž Šporar z Baslom, Ažbe Jug s Sportingom, Benjamin Verbič s Koebenhavnom, Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom in Miha Mevlja z Rostovom.

Žreb je določil, da bo Oblak, ki je v minuli sezoni v finalu izgubil proti Realu Madridu, tokrat z Atleticom igral v skupini D z Bayernom, PSV in Rostovom. Drevi ob 20.45 ga čaka gostovanje v Eindhovnu. Takrat bo igral tudi Mevlja z Rostovom na gostovanju pri Bayernu. Basel z Andražem Šporarjem bo igral v skupini A skupaj s PSG, Arsenalom in Ludogorcem, drevi ga čaka tekma z Ludogorcem.

Kampl bo z Bayerjem Leverkusnom igral v skupini E skupaj z moskovskim CSKA, Tottenhamom in Monacom, uvodni obračun pa bo v sredo z Moskovčani. Takrat bo igral tudi Sporting Ažbeta Juga, in sicer v gosteh pri madridskem Realu. V skupini F sta še Borussia Dortmund in Legia Varšava.

København z Benjaminom Verbičem je dobil skupino G, v kateri so še Leicester, Porto in Brugge, Verbičev prvi tekmec bo v sredo Porto. Tekma bo na Portugalskem. Gostoval bo tudi zagrebški Dinamo Petra Stojanovića, ki se bo pomeril z Lyonom. V skupini H sta še Juventus in Sevilla.

Liga prvakov, 1. kolo:

SKUPINA A:
Paris SG - Arsenal
Basel - Ludogorec

SKUPINA B:
Dinamo Kijev - Napoli
Benfica - Bešiktaš

SKUPINA C:
Manchester City - Borussia Mönchengladbach
Barcelona - Celtic 

SKUPINA D:
PSV Eindhoven - Atlético Madrid
Bayern München - Rostov

SKUPINA E:
Bayer Leverkusen - CSKA Moskva
Tottenham - AS Monaco

SKUPINA F:
Legia Varšava - Borussia Dortmund
Real Madrid - Sporting Lizbona

SKUPINA G:
Club Brugge - Leicester City
Porto - København

SKUPINA H:
Juventus - Sevilla
Lyon - Dinamo Zagreb

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.