Šport > Nogomet
18 ogledov

Elita spet na delu

real madrid liga prvakov EPA
Danes se bo začela nova sezona nogometne Lige prvakov.

V Ligi prvakov bodo velik delež imeli slovenski nogometaši, saj jih bo v skupinskem delu nastopilo kar sedem Jan Oblak z Atleticom, Kevin Kampl z Bayerjem, Andraž Šporar z Baslom, Ažbe Jug s Sportingom, Benjamin Verbič s Koebenhavnom, Petar Stojanović z zagrebškim Dinamom in Miha Mevlja z Rostovom.

Žreb je določil, da bo Oblak, ki je v minuli sezoni v finalu izgubil proti Realu Madridu, tokrat z Atleticom igral v skupini D z Bayernom, PSV in Rostovom. Drevi ob 20.45 ga čaka gostovanje v Eindhovnu. Takrat bo igral tudi Mevlja z Rostovom na gostovanju pri Bayernu. Basel z Andražem Šporarjem bo igral v skupini A skupaj s PSG, Arsenalom in Ludogorcem, drevi ga čaka tekma z Ludogorcem.

Kampl bo z Bayerjem Leverkusnom igral v skupini E skupaj z moskovskim CSKA, Tottenhamom in Monacom, uvodni obračun pa bo v sredo z Moskovčani. Takrat bo igral tudi Sporting Ažbeta Juga, in sicer v gosteh pri madridskem Realu. V skupini F sta še Borussia Dortmund in Legia Varšava.

København z Benjaminom Verbičem je dobil skupino G, v kateri so še Leicester, Porto in Brugge, Verbičev prvi tekmec bo v sredo Porto. Tekma bo na Portugalskem. Gostoval bo tudi zagrebški Dinamo Petra Stojanovića, ki se bo pomeril z Lyonom. V skupini H sta še Juventus in Sevilla.

Liga prvakov, 1. kolo:

SKUPINA A:
Paris SG - Arsenal
Basel - Ludogorec

SKUPINA B:
Dinamo Kijev - Napoli
Benfica - Bešiktaš

SKUPINA C:
Manchester City - Borussia Mönchengladbach
Barcelona - Celtic 

SKUPINA D:
PSV Eindhoven - Atlético Madrid
Bayern München - Rostov

SKUPINA E:
Bayer Leverkusen - CSKA Moskva
Tottenham - AS Monaco

SKUPINA F:
Legia Varšava - Borussia Dortmund
Real Madrid - Sporting Lizbona

SKUPINA G:
Club Brugge - Leicester City
Porto - København

SKUPINA H:
Juventus - Sevilla
Lyon - Dinamo Zagreb

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.