Šport > Nogomet
72 ogledov

Verbič v Ligi prvakov, Rostov šokiral Ajax

benjamin verbič EPA
Slovenski nogometaš Benjamin Verbič se je s Kobenhavnom uvrstil v skupinski del Lige prvakov. Po podaljšku si je napredovanje v elitno evropsko tekmovanje priigral tudi Dinamo Zagreb, za katerega je celo tekmo odigral Petar Stojanović.

Po današnjih povratnih tekmah četrtega kvalifikacij za Ligo prvakov je znanih še zadnjih pet udeležencev elitnega tekmovanja v Evropi. Nastop so si zagotovili Borussia Mönchengladbach, Rostov, Manchester City in Koebenhaven z Benjaminom Verbičem, med Salzburgom in Dinamom s Petrom Stojanovićem pa je po podaljšku zmagal slednji z 2:1.

Salzburg in zagrebški Dinamo sta imela s prve tekme izid 1:1, Zagrebčani, pri katerih je v prvi postavi začel tudi Petar Stojanović, pa so zaostajali po zadetku Valentina Lazara v 22. minuti. Gostje so se v podaljšek srečno rešili v 86. minuti z golom Juniorja Fernandesa. Pred tem je glavni sodnik spregledal igranje Zagrebčanov z roko v kazenskem prostoru, v podaljšku pa je domače v črno zavil El Arabi Soudani v 95. minuti.

Apoel je lovil zaostanek za Koebenhavnom z 0:1, danski klub, za katerega je Benjamin Verbič igral od prve minute, igrišče pa zapustil v 88., pa se je po vodstvu domačih iz 69. minute rešil z izenačenjem Federica Santanderja v 89.

Rostov in Ajax Amsterdam sta na prvi tekmi igrala 1:1, Nizozemci pa so se v resni zagati znašli ob koncu prvega polčasa, ko je za domače zadel Sardar Azmoun. Takrat so bili v ligi prvakov že Rusi, v nadaljevanju pa so se težave favoritov še poglobile; zadetek Aleksandra Jerohina že v 52. minuti je pomenil, da Nizozemci potrebujejo dva gola za rešitev. Namesto tega so v 60. minuti dobili še enega, v 66. pa še četrtega na tekmi. Ob koncu so zgolj ublažili polom z golom z bele točke.

Manchester City je že v gosteh povozil Steauo s 5:0, doma pa se ni preveč naprezal in je slavil minimalno z 1:0. Navijači so z aplavzom pospremili vratarja Joea Harta, ki je, ob skorajda zanesljivem prestopu Claudia Brava iz Barcelone, bržčas odigral 348. in zadnjo tekmo za klub.

Liga prvakov, play-off (povratne tekme):

APOEL Nicosia : FC KOBENHAVN 1:1 (0:0) /0:1/
Sotiriou 69.; Santander 86.

BORUSSIA MOENCHENBLADBACH : Young Boys 6:1 (3:0) /3:1/
Hazard 9., 64., 84., Rafael 33., 40., 77; Ravet 79.

FC ROSTOV : Ajax 4:1 (1:0) /1:1/
Azmoun 34., Jerohin 52., Noboa 60., Poloz 66.; Klaassen 84

MANCHESTER CITY : Steaua Bucuresti 1:0 (0:0) /5:0/
Delph 56.

Salzburg : DINAMO ZAGREB 1:2* (1:0) /1:1/
Lazaro 22.; Fernandes 87., Soudani 95.

* - podaljšek

AB - napredovali v skupinski del
/X:Y/ - izid prve tekme

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.