Elitni sprinter zapustil obubožano ekipo

Foto: Epa
Foto: Epa
Na kolesarski tržnici se je zgodil še en odmeven premik.
Oglej si celoten članek

Kolesarska ekipa Israel Start-Up Nation po sezoni krepi svoje vrste za naslednjo. Po Dancu Jakobu Fuglsangu, ki bo adut ekipe za enodnevne klasike, je v svoje vrste privabila tudi Italijana Giacoma Nizzola, ki je doslej vozil za ekipo Qhubeka NextHash. Ta se je znašla v finančnih težavah, zaradi katere bo najbrž izgubila licenco, poroča cyclingnews.com

Že v torek je Qhubeko NextHash zapustil Belgijec Victor Campenaerts, nekdanji evropski prvak v kronometru je prestopil v Lotto Soudal.

Podal mnenje Izjemnega Belgijca primerjajo z Rogličem in Pogačarjem, to pravi sam

"Israel Start-Up je videti kot odlična ekipa. Posamezniki odlično sodelujejo, so ambiciozni, njihovi cilji so visoki. Vesel sem, da sem postal del te skupine, motivacije mi ne manjka. Prepričan sem, da bomo skupaj visoke cilje tudi uresničili," je po prestopu dejal Nizzolo.

Nizzolo je sprinterski specialist, ki je bil leta 2020 tudi evropski prvak. V minuli sezoni je zabeležil tri zmage, vključno z dolgo želeno na dirki po Italiji. V naslednji sezoni si najbolj želi biti uspešen na spomladanski klasiki Milano-San Remo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.