Šport > Kolesarstvo
3948 ogledov

Izjemnega Belgijca primerjajo z Rogličem in Pogačarjem, to pravi sam

Remco Evenepoel Profimedia
Belgijec se želi približati največjim kolesarjem sveta, a se zaveda, da mu do tam še vedno nekaj manjka.

Po koncu aktualne kolesarske sezone, katero je zaključil s kronometrom na preizkušnji Chrono des Nations, je Remco Evenepoel izjavil, da bo v prihodnji sezoni poizkušal narediti korak naprej ter doseči tri velike Grand Tour zmagovalce, Primoža Rogliča, Tadeja Pogačarja in Egana Bernala, s katerimi ga mnogi že zdaj primerjajo.

21-letnik se je tako od sezone poslovil s petim mestom na nedeljskem 44,5-kilometerskem kronometru, ko je zoastal za minuto in 22 sekund za končnim zmagovalcem Stefanom Küngom.

A kljub Švicarjevi zmagi je bil glavna tarča medijev mladi Belgijec, za katerim je naravnost fantastična sezona po grozljivi nesreči na lanski Dirki po Lombardiji, ki bi ga skorajda stala življenja.

Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda kljub izjemnemu povratku, ko je sezono (katero je zaradi rehabilitacije začel šele maja z udeležbo na Giru op. p.) zaključil s kar osmimi zmagami, med drugim s skupno in etapno zmago na Dirki po Belgiji, skupno in etapno zmago na Dirki po Danski, zmago na Bruseljski klasiki ter zmago na Coppi Bernocchi, Evenepoel še vedno ne smatra, da bi se ga lahko postavilo v isti koš s tremi največjimi kolesarji za velike tritedenske dirke. A si zato želi tja priti.

"Vrnil sem se na raven najboljših, na izvrsten nivo, toda še vedno ni to tisto, kar smo si z ekipo želeli," je v intervjuju za La Derniere Heure začel Evenepoel. "Zavedamo se, da imam možnost, da sem še boljši, toda za to je potrebno potrpljenje. Zagotovo bo še prišel pravi čas. Predvsem za to potrebujem prave noge, izbiro pravega trenutka ter predvsem preživeti zimo brez kakšnih težav."

"Toda ne slepim se, še vedno imam pred sabo kar nekaj korakov, preden lahko sploh izzovem Pogačarja, Bernala ali Rogliča, kaj šele premagam. Toda upam, da bi lahko ta nivo dosegel že v prihajajoči sezoni."

Tadej Pogačar in Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Pred Evenepoelom so tako povsem drugačne priprave, kot jih je imel lani, ko si je na avgustovski Dirki po Lombardiji zdrobil medenico, zaradi katere kar osem mesecev ni nastopal, preden se je letos vrnil na Dirki po Italiji. Na svojem debitantskem nastopu na katerem izmed treh Grand Tourov se je solidno boril, nekaj časa zasedal celo drugo mesto v skupnem seštevku, a je bila njegova vrnitev na ceste vseeno morda nekoliko prezgodnja, zato je z dirke moral predčasno odstopiti.

Toda vrnil se je s samimi odličnimi rezultati, kjer je potrebno še posebej izpostaviti njegove nastope na Evropskem in Svetovnem prvenstvu, kjer je na obeh kronometrih osvojil bronasto medaljo, v cestni dirki Evropskega prvenstva se je dokopal do srebra, medtem ko je z epskim nastopom na cestni dirki Svetovnega prvenstva žrtvoval vse svoje možnost za Wouta van Aerta, sam pa je demantiral vse kritike, da gre za sebičnega kolesarja, ki dirka samo zase.

Glede na to, da je vse od poškodbe ves čas posvetil rehabilitaciji in treningom, je Evenepoel tako presrečen, da je sezone končno konec, v novo pa se bo podal še močnejši, naša slovenska šampiona pa bosta dobila novega težkega tekmeca v lovu na največje dirke.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Kaj se pa gre? Šport Eden glavnih ljudi kolesarstva s sramotnim odnosom do obeh Slovencev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice