Šport > Kolesarstvo
2919 ogledov

Pogačar razkril svoje načrte ter navdušil slovensko javnost

Tadej Pogačar Anže Malovrh/STA
Tadej Pogačar si želi še naprej zmagovati na Dirki po Franciji, na svoj seznam želja pa je dodal še Dirko po Italiji ter predvsem... Svetovno prvenstvo! Želi si namreč zmagovati za Slovenijo!

Slovenski kolesarski šampion Tadej Pogačar, ki je postal prvi kolesar v zgodovini, kateremu je v eni sezoni uspelo dobiti dva spomenika kolesarstvu (Liege-Bastogne-Liege ter Dirko po Lombardiji), Dirko po Franciji ter medaljo na Olimpijskih igrah, je v naravnost fanatstični sezoni že pri vsega 23 letih osvojil skoraj vse, kar se v svetu kolesarstva sploh da osvojiti.

Na festivalu v Trentu ga je po epski zmagi na Dirki po Lombardiji tako pričakalo zanimivo vprašanje, kaj sploh še ostaja na Pogačarjevem seznamu želja. Pri tem vprašanju pa je naš šampion prikazal neverjetno pripadnost Sloveniji.

"Želim osvojiti dres svetovnega prvaka! Ja najlepši izmed dresov. Všeč mi je ideja, da bi si ga nekoč nadel, toda dejansko si ga priboriti, je ena najtežjih stvari v kolesarstvu. Mislim, da bom nastopil še na mnogih Svetovnih prvenstvih, kjer ga bom poizkušal osvojiti."

Tadej Pogačar | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"Poleg tega sem ponosen, da sem Slovenec ter da lahko predstavljam svojo deželo. Na Olimpijskih igrah sem bil tako še posebej motiviran. Obožujem tekmovati za državno reprezentanco. Razen ob tej priložnosti nisem skupaj z ostalimi Slovenci in zato mi je ta dogodek še toliko lepši," je uspehe v dresu z državnim grbom postavil nad vse zmage v klubski majici.

Tudi pri omembi svojega drugega velikega cilja pa je za Tadeja pomemben faktor igrala prav njegova domovina. Želi si namreč dobiti slovito Dirko po Italiji, katera občasno zavije tudi v njegovo Slovenijo.

"Naslednji lep dres v kolesarskem svetu je rožnata majica. Ne vem, kdaj bom napadel Giro, to bi morali vprašati mojega športnega direktorja Maura Gianettija, toda mislim, da se bom v prihodnosti pojavil na startu. Je dirka, ki jo imam resnično rad in ki včasih zavije v Slovenijo! Ljudje so zelo navdušeni, ko k nam zavije dirka, ki jo po televiziji gleda ves svet."

Toda Giro vsaj zaenkrat še ni tako realna opcija, kot je napad na naslov svetovnega prvaka. Giro je namreč preprosto preblizu Toura in glede na to, da je zadnji dve leti prav Pogačar slavil na tej dirki vseh dirk, se zdi vseeno verjetneje, da bo glavni cilj sezone ostala Dirka po Franciji.

Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Tour de France je zame nekaj posebnega. To je bila prva dirka, po kateri sem postal zainteresiran za kolesarstvo, saj je bila edina dirka, ki sem jo lahko spremljal preko slovenske televizije. Vedno sem sanjal o njej. Zdaj imam že 14 rumenih majic, toda to ni dovolj. Pomenijo, da si vodilni na Dirki po Franciji, da si naredil nekaj posebnega," je svoje načrte zaključil Pogačar, ki ima zaenkrat dve skupni zmagi na Touru in se glede na svojo starost in dominanco zdi resen kandidat, da bi lahko presegel rekordnih pet zmag na tej legendarni dirki.

 

Komentarjev 1
  • Tamela_Zielinski 16:19 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice