Šport > Kolesarstvo
170 ogledov

Slovenski šampion sezono sklenil v velikem slogu

marko baloh Twitter
Na zaključku sezone ultra-kolesarjev se je v konkurenci nekaj manj kot 200 tekmovalcev zmage veselil Marko Baloh.

Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je v ZDA nastopil na svetovnem prvenstvu v 24-urni vožnji na čas in dirko v Borrego Springsu v absolutni kategoriji končal z zmago. S tem je ubranil tudi naslov v kategoriji nad 50 let iz leta 2019.

To je njegov tretji naslov prvaka v absolutni konkurenci ter osmi naslov prvaka v kategoriji.

Na dirki, ki pomeni zaključek sezone za ultra-kolesarje, se je zbralo blizu 200 tekmovalcev, so še sporočili iz njegovega tabora. Dirka poteka s startom in ciljem v središču Borrego Springsa in poteka 22,5 ure na 29 km dolgem krogu, v zadnji uri in pol pa tekmovalce preusmerijo na krajši krog dolžine 7,7 km.

Začetek dirke je zaznamoval izjemno močan veter, ki je na odsekih proge skoraj ustavljal tekmovalce, Baloh pa se je držal svojega načrta prevoziti 800 km (500 milj) v 24 urah. Baloh je prevozil 501,6 milje, zmagal in s tem postal edini, ki je na krožni trasi v Borrego Springsu petkrat premagal magično mejo 500 milj.

Za njim sta se zvrstila Američana Shanne Trotter s 483 miljami na drugem in Joshua Stockinger s 436 miljami na tretjem mestu.

"Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo moj glavni cilj sezone po dveh letih zelo omejenega dirkanja zaradi covidne pandemije. Pripravljen sem bil odlično in moj edini načrt je bil voziti v svojem ritmu, potrebnem za dosego magične meje vsaj 500 milj," je dejal Baloh.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Baloh (@markobaloh)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Baloh (@markobaloh)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.