Šport > Kolesarstvo
3405 ogledov

Ineosov zvezdnik s sporočilom za kritike: "Je***e se vsi skupaj!"

Luke Rowe Profimedia
Kolesar Ineosa je udaril po vseh kritikih, ki ga krivijo za nesrečo enega glavnih favoritov dirke.

Kolesar ekipe Ineos Grenadiers Luke Rowe je označil vse kritike, ki ga bremenijo povzročitve nesreče na dirki Pariz-Roubaix, v kateri je nastradal nekdanji svetovni prvak ter eden glavnih favoritov za zmago na tej sloviti klasiki, Mads Pedersen (Trek Segafredo), za "nore".

Valižan je namreč na socialnih omrežjih objavil posnetek, katerega zaključi z besedami, da se vsi, ki so mu v zadnjih dneh poslali sporočila, v katerih ga obtožujejo nesreče, "lahko preprosto je***o".

Najboljši kolesar za enodnevne klasike te najbogatejše kolesarske ekipe na svetu se je namreč znašel v eni izmed ubežnih skupin, a je tekom dirke izgubljal priključek z najboljšimi ter drsel nazaj, ravno sredi najbolj slovitega in najtežjega tlakovanega sektorja pa ga je v Arenberškem gozdu ujela skupina največjih favoritov, v kateri se je nahajal tudi Pedersen.

Rowe je tako zelo počasi vozil na desni strani tlakovanega sektorja z očitnimi tehničnimi težavami, ko je nenadoma zavil na sredino ceste ter naravnost na pot bližajoče skupine. Mathieu van der Poel se mu je še uspel izogniti, medtem ko nekdanji svetovni prvak ni imel te sreče. Zaradi padca je bil prisiljen celo odstopiti z dirke.

"Bombardirajo me sporočila, da sem zakrivil nesrečo Madsa Pedersena v Arenberškem gozdu... Vi ste nori, vi ste nori! Če ste kdo izmed ljudi, ki so mi poslali sporočilo, ste nori!" se je v sporočilu na svojem Storyju oglasil Rowe.

Potrdil je še, da je na tem tlakovanem sektorju predrl sprednjo zračnico, zato ni imel nobene kontrole nad kolesom na spolzkih tlakovcih. Tako niti ne preseneča, da so ga razjezila namigovanja, da je bil kriv in odgovoren za nesrečo v tako kaotičnih razmerah.

"Imel sem predrto sprednjo zračnico ter nobenega nadzora nad kolesom. Če mi pošiljate takšna sporočila, poizkusite vozite je***o kolo skozi Arenberški gozd s prazno sprednjo zračnico! Poizkušal sem se držati desne strani, nato mi je pobegnilo sprednje kolo, zavil sem levo in Mads je priletel vame pri hitrosti 40 km/h. Če ste kdo izmed tistih, ki so mi poslali sporočilo, vam bom poizkušal to povedati, kolikor vljudno se le da: je***e se vsi skupaj! Pozdrav!" je zaključil kolesar, ki je kljub grdi nesreči nadaljeval z dirko, katero je končal na 67. mestu z zaostankom 20 minut za zmagovalcem Sonnyjem Colbrellijem.

Wesley Kreder Kakšni posnetki! Šport Severni pekel upravičil ime: Padec za padcem

Valižan je sicer član Ineosa (oziroma Skya) že od leta 2012, na etapnih dirkah pa velja za enega najbolj spoštovanih pomočnikov, medtem ko svojo priložnost kot kapetan ekipe dočaka na enodnevnih klasikah, kjer je zabeležil že rezultate med najboljšo deseterico prav na dirki Pariz-Roubaix, medtem ko je najbolj navdušil na Dirki po Flandriji, ko je bil enkrat celo peti.

Posnetek nesreče si lahko pogledate v spodnjem videu, od 2:57 dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice